2020-01-10
小編係百食不厭的刺身迷,今日中午黎到呢間新開既 — 「志」食壽司,午市上去好熱鬧,幸好都仲有一張枱心我同朋友一齊食。-📌 茶碗蒸午安每人都有一個熱辣辣的茶碗蒸,蒸蛋滑身帶微微鹹味,入面仲有一些香菇等配料,格外清甜。-📌Chief Special Omakase Set 💰380(👅: 8.5/10)呢個似便當既擺盤,相當豐富,係由廚師選取當日最新鮮食材做成唔同既食法,有壽司、刺身、鯖魚、天婦羅同關東煮,選擇困難症既朋友揀呢個Set就岩哂喇!款款都食下,又唔怕悶🤣。 我最中意食係食懶尿蝦,燒魚都有兩款,款款新鮮🤤🤤。最有驚喜係原本仲有個迷你三色丼,有海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,配埋紫蘇花香,好滿足呀,魚蓉鮮香,海膽更係鮮甜。📌Omakase Sushi Set 13/10貫 💰350/300(👅: 7.5/10)同樣由廚師發板,選出12種刺身整成壽司,而特別之處係第13款,客人可以依照剛才食過既12款,揀自己最中意既一款食多次🤩。 當日就食左池魚、帆立貝、間八、白蝦、真鯛、道蟹、海膽、拖羅、蝦、道蟹、蝶魚邊。每件壽司🍣都新鮮美味,由白身魚食到紅身刺身,魚味香濃。至於第13舊就揀左道蟹,因為
📌 茶碗蒸
、道蟹、蝶魚邊。
每件壽司🍣都新鮮美味,由白身魚食到紅身刺身,魚味香濃。至於第13舊就揀左道蟹,因為個人中意食蟹😚。
📌味噌湯
主食過後仲有碗湯暖暖胃,味道清甜。
📌甜品
最後仲有抹茶雪糕作結!
整體來講: 個人中意便當款式多d,比較雜錦,又可以食到多款滋味。