2023-03-18 762 views
今次介紹呢間高質印度菜份量比坊間印度餐廳少,但絕對有驚喜✨每台都有的餐前小食,香脆而充滿鹹香,黑椒味慢慢滲出,辣度帶勁🔥牛肉粟米片 $128 墨西哥玉米片配溶化芝士、墨西哥辣椒🌶️二小姐唔食得辣🌶️叫咗微辣🧛🏻‍♀️粟米片香脆,配埋牛肉、粟米粒、橄欖等🫒口感豐富❗️最驚喜係三款醬汁:莎莎醬、酸忌廉和牛油果醬~🥑牛油果醬味道清新可以中和飽滯感酸忌廉味道到天然、莎莎醬有點像蕃茄肉醬,好開胃羊肉串燒 $148以絞碎羊肉🐮加上胡椒及多種印度香料調製而成,跟我們想像中的串燒有點差別~香料味濃烈🧛🏿大少覺得配淡味烤餅同吃味道好夾~印度式煮雞肉$128烤雞賣相精緻,雞肉嫩滑之餘醬汁惹味~跟埋烤餅同吃冇得輸❗️蒜蓉烤餅 $28賣相超吸引📸 睇見都肚餓🤤蒜蓉切得幼細唔會太大粒,即烤烤餅微脆有小小焦香,口感煙靭,正👍🏻香料烤餅 $48另外點了阿拉伯香草烤餅,烤餅啖啖麵粉香氣再加淡淡香草味🌿Mango Lassi $42味道天然🥭芒果果香濃郁芳香✨鍾意佢唔會太甜,太細杯唔夠喉❗️Long Island $70口味正宗,集合多款唔同酒精但份量調較得剛好👍🏻
今次介紹呢間高質印度菜份量比坊間印度餐廳少,但絕對有驚喜✨

牛肉粟米片 $128

粟米片香脆,配埋牛肉、粟米粒、橄欖等🫒口感豐富❗️

最驚喜係三款醬汁:莎莎醬、酸忌廉和牛油果醬~
🥑牛油果醬味道清新可以中和飽滯感
酸忌廉味道到天然、莎莎醬有點像蕃茄肉醬,好開胃

羊肉串燒 $148

香料味濃烈🧛🏿大少覺得配淡味烤餅同吃味道好夾~

印度式煮雞肉$128

烤雞賣相精緻,雞肉嫩滑之餘醬汁惹味~跟埋烤餅同吃冇得輸❗️

蒜蓉烤餅 $28

香料烤餅 $48

另外點了阿拉伯香草烤餅,烤餅啖啖麵粉香氣再加淡淡香草味🌿

Mango Lassi $42

Long Island $70

口味正宗,集合多款唔同酒精但份量調較得剛好👍🏻
2023-03-08
Type of Meal