2023-02-28
茶木‧台式休閒餐廳 呢間茶木裝修得好靚,而且野食質素好高😝甜品選擇都幾多,推薦大家同朋友嚟食飯聚下🤩烏魚子元貝手作麵 🍝 $98烏魚子比想像中多,所以整體食落好有咬感😝元貝夠哂厚同大粒,入口好滿足🥰手作麵質感唔錯,幾彈牙,成個麵偏creamy,都幾好食❤️茶香三文魚湯漬飯 🍲 $98上次見到隔離枱食茶漬飯好似好吸引咁,所以今次專登叫嚟試試☺️嚟到超香,令人食慾大增,三文魚大大塊,好厚肉,茶嘅味道好香好出,同個飯好夾,推薦🤤台式滷味拼盤 🧆 $86滷水拼盤有好多唔同種類嘅野食,雞翼、牛肚、腩肉,牛𦟌,滷豆腐同滷水蛋😆全部都好入味,肉質都好淋身😝紅油抄手 🥟 $62紅油抄手份量都算幾多,雖然表面嘅油會比較多,但入口質感正,而且好足料,味道都唔錯🤤冰淇淋拼草莓吉士可頌窩夫 🍨 $58雪糕揀左曲奇味🤤士多啤梨近排當做所以好甜好正,吉士cream都幾多😆雖然好肥但好好食😋窩夫都夠哂脆,熱辣辣嘅窩夫配冰凍雪糕係絕配☺️四季青萱鮮果茶 🍵 $46好好飲嘅果茶,水果嘅種類好多😍我地叫左金萱烏龍,茶味好濃好清甜,加埋水果真係絕配,味道偏甜,好推薦大家試下❤️地址:九龍灣偉業街33號德福廣場一期L1樓G53
烏魚子元貝手作麵 🍝 $98
茶香三文魚湯漬飯 🍲 $98