2019-08-09 881 views
大坑向來好多美食,今日好想食日本野,經過二話不說就入去左。餐廳主打食燒肉,不過餐牌其實都有好多選擇。小吃方面有枝豆 $20,佢係用用醬油代替鹽,第一次試,幾有新鮮感,有D甜味,但又唔會太咸。凍日本蕃茄配柚子汁 $68新鮮蕃茄好大粒又清甜,配左柚子汁酸甜,好開胃。牛既醬料包括有海鹽混黑胡淑, 麵豉醬, 及燒肉醬汁, 店員話全部都係師父親自調教的份量。主角黎喇,好有驚喜,成個盤都係牛,仲要件件肉好厚,而且顏色粉嫩好吸引!成盤有5個部位,A5牛三角,西冷,牛舌,牛肋骨,牛頂蓋。而最愛的厚切牛舌有六大件, 侍應哥哥又好好人,間中都會落手燒下,佢亦都控制得不錯,燒到出面脆脆地,每件牛都好軟又好JUICY,油脂豐富,口感好嫩。牛既油脂烤過之後轉放入口好香。成個拼盤仲有蔬菜燒下,可以食下肉又有食下菜,感覺冇咁飽滯,同無咁濟,感覺上健康些小。