2024-06-24 487 views
和道屋 ❤️🍣🍲🇯🇵$388和食半放題(90分鐘)呢間日式和食半放題喺尖沙咀,壽喜燒除咗蔬菜之外,仲有三款食物可以無限追加(日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣🦪),每次可以叫五件師父即握壽司🍣,食完可以再追加。另外都可以任食溫泉蛋紫菜飯,同埋溫泉蛋稻庭烏冬。只上菜一次就分別係刺身,同埋另外自選5款(每人)即做串燒/料理/天婦羅。由於咁happy,所以我就追加咗$68,可以任飲啤酒或者冇酒精飲品。時間:星期一至日 任何時段環境:一入門口有千與千尋嘅無面人,基本上坐低點菜就得。✨刺身:三文魚、油甘魚、帶子、八爪魚、希靈魚佢啲刺身都幾新鮮,特別係個帶子好滑。三文魚油甘魚都唔錯。✨手握壽司🍣每次只可以叫五件,食完先可以追加。有11款口味嘅壽司,今次呢一輪就揀咗加州卷、青芥辣八爪魚、海膽魷魚、香蔥吞拿魚蓉,同埋三文魚壽司。壽司即叫即做,新鮮高質。天婦羅同埋串燒,總共只可以叫五件,不能追加!叫咗海白虎蝦天婦羅🍤、吉列廣島蠔、海膽大葉天婦羅、鹽燒和牛粒,同埋焦糖菠蘿🍍。天婦羅即叫即炸,海膽大葉天婦羅好特別,有淡淡海膽味,但係都有一啲香葉嘅味道。天婦羅蝦同埋蠔都新鮮好食。鹽燒和牛粒半生熟嘅和牛肉質幼嫩好

和道屋 ❤️🍣🍲🇯🇵
$388和食半放題(90分鐘)

時間:星期一至日 任何時段
環境:一入門口有千與千尋嘅無面人,基本上坐低點菜就得。

刺身:三文魚、油甘魚、帶子、八爪魚、希靈魚

佢啲刺身都幾新鮮,特別係個帶子好滑。三文魚油甘魚都唔錯。
刺身

✨手握壽司🍣

每次只可以叫五件,食完先可以追加。有11款口味嘅壽司,今次呢一輪就揀咗加州卷、青芥辣八爪魚、海膽魷魚、香蔥吞拿魚蓉,同埋三文魚壽司壽司即叫即做,新鮮高質。
手握壽司

天婦羅同埋串燒,總共只可以叫五件,不能追加!

天婦羅即叫即炸,海膽大葉天婦羅好特別,有淡淡海膽味,但係都有一啲香葉嘅味道。天婦羅蝦同埋蠔都新鮮好食。鹽燒和牛粒半生熟嘅和牛肉質幼嫩好食🤤,加入海鹽調味之後,有一種燒烤風味。我特別欣賞焦糖菠蘿,外面嗰層焦糖有啲食緊冰糖葫蘆嘅感覺,但係佢又係比較鬆脆入口即溶,因為有焦糖外殼,所以菠蘿嘅水份鎖住咗,外脆內嫩,真係幾好食可以當甜品
天婦羅同埋串燒

沙律菜都幾好食。由於追加咗$68任飲,所以我就叫咗唔同口味嘅冇酒精飲品嚟飲。

戰鬥完一輪之後決定開始食壽喜燒。

✨日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣🦪壽喜燒

由於呢三款食物可以無限追加,我都叫咗大約三轉追加。欣賞佢個A4和牛,因為本身好鍾意食牛嘅,覺得佢好幼滑,而且好容易熟,非常有牛味。

北海道米豚,肉質高質又切得好薄,放落壽喜燒好快就熟嘅好食。

廣島牡蠣🦪,新鮮又大大隻,就算放落壽喜燒煮咗一陣,都不失佢嘅嫩滑。

廣島牡蠣

日本A4和牛
北海道米豚

再叫多一次手握壽司,都係咁好食。
手握壽司

食到最尾係有一個雪糕,可以揀芝麻或者綠茶味,咁我就揀咗綠茶啦!
綠茶雪糕

#和道屋 #尖沙咀美食 #串燒 #海膽 #居酒屋