2023-09-03
今日同朋友放假黎左尖沙咀依間 omakase , 估唔到午市都幾抵食 , 大家都食得好滿足 , 每樣菜式都做得好出色 , 師傅好用心 , 環境亦都坐得好舒服 , 值得推薦鱈魚片 , 好香脆 , 前菜夠哂開胃茶碗蒸 , 有豐富既蟹肉十分足料 , 軟滑易入口 自己醃既砂糖梨 , 清新鮮甜赤貝壽司 , 配上紫蘇花 , 爽滑彈牙帆立貝壽司 , 配上柚子鹽甜蝦壽司 , 配柚子醬 , 蝦肉味好突出而已好鮮甜池魚壽司 , 加上磨碎左既蔥 , 池魚好彈牙金目鯛魚壽司 , 配上用魚頭魚骨烹調既醬汁 , 味道鮮甜又有特式深海池魚 , 超軟滑兼帶有海洋鮮味 , 有入口即融既感覺黑龍魚壽司 , 配上梅醬好正海膽壽司 , 味道香濃 , 好 creamy , 海膽份量好足黃瓜壽司 , 食落去好似冬瓜 , 甜甜地又幾好食右口魚片 , 配上彩色芝麻名柚子酸汁 , 吸引鱈魚壽司 , 加上白松露醬 , 好香既松露味 , 又幾大拖羅 , 超厚肉 , 鮮香既油脂味 , 味道又香又濃郁 , 好華麗既賣相 , 上面加埋魚子醬同埋金箔 , 差 d 唔捨得食麵豉湯 , 暖粒粒之選焙茶雪糕 , 最後仲有甜品 , 畫上完美既句號
鱈魚片 , 好香脆 , 前菜夠哂開胃
茶碗蒸 , 有豐富既蟹肉十分足料 , 軟滑易入口
自己醃既砂糖梨 , 清新鮮甜
赤貝壽司 , 配上紫蘇花 , 爽滑彈牙
帆立貝壽司 , 配上柚子鹽
甜蝦壽司 , 配柚子醬 , 蝦肉味好突出而已好鮮甜
池魚壽司 , 加上磨碎左既蔥 , 池魚好彈牙
深海池魚 , 超軟滑兼帶有海洋鮮味 , 有入口即融既感覺
黑龍魚壽司 , 配上梅醬好正
黃瓜壽司 , 食落去好似冬瓜 , 甜甜地又幾好食
右口魚片 , 配上彩色芝麻名柚子酸汁 , 吸引
鱈魚壽司 , 加上白松露醬 , 好香既松露味 , 又幾
麵豉湯 , 暖粒粒之選
焙茶雪糕 , 最後仲有甜品 , 畫上完美既句號