好開心香港終於有多啲親民價錢嘅壽司店,今次去donki買嘢經過見到就行入去試吓。- 環境呢間環境幾好,坐位相當寛闊,枱與枱之間亦有適當嘅距離,唔會聽到隔離枱講緊啲咩。位於鬧市之中,上多一層就係人來人往嘅Donki,但係呢度嘅環境十分安靜,而且裝修好有日式風格,感覺好似食緊日本omakase咁。每張枱都會有一部平板電腦點餐,非常適合放工之後唔多想講野嘅各位打工仔!- 食物比較同類型嘅日式壽司店壽司郎,佢嘅價錢比較高,但依然比元気平。食物嘅質素都偏高,感覺上比起壽司郎好小小。食物嘅擺盤好靚,如果唔標明價錢,我以為自己食緊幾百蚊一碟嘅高級和式料理,好適合鍾意打卡嘅人去!而且每一隻碟都係唔同款,各有特色。呢度嘅上菜速度好快,我係夜晚七點半左右嘅繁忙時間去食,服務員同師傅都好爽手,落完單五分鐘都冇就已經到!

- 環境

- 食物

比較同類型嘅日式壽司壽司郎,佢嘅價錢比較高,但依然比元気平。食物嘅質素都偏高,感覺上比起壽司郎好小小。食物嘅擺盤好靚,如果唔標明價錢,我以為自己食緊幾百蚊一碟嘅高級和式料理,好適合鍾意打卡嘅人去!而且每一隻碟都係唔同款,各有特色。呢度嘅上菜速度好快,我係夜晚七點半左右嘅繁忙時間去食,服務員同師傅都好爽手,落完單五分鐘都冇就已經到!