2023-06-05
喺尖沙咀見到呢間Cafe,我覺得好吸引,地下係Cafe,樓上係按摩店,裝修行小清新路線,望落去已經好舒服。我哋點咗二人餐,頭盤係神石榴帶子香草油醋沙律,帶子煎得啱啱好,食落去好嫩滑,沙律加上神石榴,令口感豐富不少。蒜香牛油白酒煮蜆份量好多,顯好大隻,全部都冇沙,配上蒜香牛油汁,甚是滋味。主菜方面選擇咗澳洲"36° South" MB2+穀飼西冷配紅酒黑醋汁,塊扒好大,而且配菜都好多,配菜有個脆脆,配合醬汁,成件事好夾。牛扒點五成,肉質結實,牛味濃郁。另外一個主菜係墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯,入面另有好多蘑菇,魷魚圈好新鮮,三文魚籽更有提鮮作用,出色!是日甜品係士多啤梨芝士蛋榚同埋Tiramisu窩夫,兩個甜品都唔會好膩好甜,配上餐茶伯爵茶,為呢餐晚飯畫上圓滿嘅句號。