2022-11-22
前排bookmark左既居酒屋,門口都好有日本既感覺,成間店主打食串燒燒物,平日7點去到未算多人,但係8點左右,就已經開始多人,差吾多坐滿哂🤡.👁🗨紫蘇葉雞皮蝦(7.5/10)💲38.➰幾有特式既串燒,咁既配搭都係第一次食🥹用左紫蘇葉包住啲蝦肉,外層再用雞皮去包住成隻蝦,雞皮燒到好香脆,陣陣油脂既香味出哂離🤤紫蘇葉既香味同蝦肉好配搭,個人幾推介.👁🗨汁燒日本魷魚筒(7.5/10) 💲158.➰原隻日本魷魚🦑好岩打卡😂魷魚既size一啲都吾細,感覺食極都有咁🥲配上左日本既燒汁,同樣惹味,但食得多就會覺得有些少咸🥹魷魚腍身彈牙,魷魚鬚就好有咬口,而且仲帶有微微燒烤既味道,多人既話叫呢個魷魚筒就最好不過.👁🗨香蔥蒜牛柳 (7.5/10) 💲58.➰好惹味,係重口味之選😂面頭鋪左好多蔥同埋蒜蓉,食落會有蒜既辛辣味😬我就覺得太辣,掃走左少少蒜蓉先食😂牛柳燒得好腍身,幾juicy.👁🗨豚肉芫茜卷(7.5/10) 💲26.➰平時麻麻地芫茜既我,出奇地接受倒呢個豚肉芫茜卷😮豚肉燒到好香脆好香口,有啲啲椒鹽味咁,食落完全吾似係豚肉😂雖然有好多芫茜係入面,但係芫茜味可能因為比豚肉搶左,所以食落芫
👁🗨紫蘇葉雞皮蝦(7.5/10)💲38
👁🗨汁燒日本魷魚筒(7.5/10) 💲158
👁🗨香蔥蒜牛柳 (7.5/10) 💲58
👁🗨豚肉芫茜卷(7.5/10) 💲26
➰平時麻麻地芫茜既我,出奇地接受倒呢個豚肉芫茜卷😮豚肉燒到好香脆好香口,有啲啲椒鹽味咁,食落完全吾似係豚肉😂雖然有好多芫茜係入面,但係芫茜味可能因為比豚肉搶左,所以食落芫茜味吾濃,易入口,呢日我都可以自己清哂一串😇
👁🗨芥末雞肉串(7.5/10) 💲28
➰雞肉正常,都嫩身juicy 🤓配埋極多既芥末,完全係增加左層次感,幾嗆鼻🥲
👁🗨八爪魚燒餅(7.5/10) 💲28
➰八爪魚燒餅用左大阪燒既方式去整,所以食既時候其實同食緊大阪燒冇咩分別😂面頭有好多木魚絲,醬汁就係大阪燒一向用既燒汁同蛋黃醬,燒餅粉漿幾香,食到少少粒粒八爪魚,好有日本既感覺🤤
👁🗨日式燒飯團(7.5/10)💲30
➰燒飯團真係好似吾多地方有,食既次數真係5隻手指數得哂😂佢有三款味道可以揀,有明太子,梅同埋三文魚🤓飯團外層燒到乾身香脆,明太子餡吾算太多,梅味既飯團入面真係有一大粒梅,甜甜地
🔛 整體評分(7.5/10)