2024-08-22
位於中環較為僻靜的斜坡,喺香港唯一以高知縣新鮮食材做主打的日式餐廳!師傅每晚都會嚴選時令和最新鮮的食材,確保客人食到最優質嘅食物!▫️開胃菜($28)合桃沙律,真係好開胃▫️清酒鐵盒蠔三食 ($176)買二送一好抵!有清酒精、醬燒和生蠔,蠔脹卜卜好飽滿!▫️柚子刺身沙律($118) 滿滿的三文魚籽和魚生,好清新▫️梳子魚($128) 每晚嘅魚都唔同,未食過呢一種魚,燒得好香口,魚肉味幾鮮幾濃,好特別▫️仙台牛舌免治雞棒($58) 未食過有牛舌的免治雞,難怪口感會豐富啲,再加上蘭王蛋,味道更濃▫️燒日本白粟米($48) 用了牛油燒得更香,白粟米本身都好夠甜,好食!▫️明太子芝士炒蛋($78) 師傅會喺我哋面前即炒!明太子芝士好濃郁,好有鹹香▫️刺身拼盤($328) 每晚嘅精選刺身都不同,今晚有中拖羅、油甘魚、比目魚和海膽,全部都好新鮮!▫️柚子檸檬酒($68) 呢兩款酒都好易入口,夠清新清甜,好啱女仔飲▫️白桃濁酒($68)最大賣點係最底$98就有清酒放題‼️酒鬼一定要嚟!而且食物好高質!好啱放工嚟chill下一掃工作壓力!
▫️開胃菜($28)合桃沙律,真係好開胃
▫️柚子刺身沙律($118) 滿滿的三文魚籽和魚生,好清新
▫️白桃濁酒($68)