2023-05-25
位於尖沙咀柯士甸道,集Cafe與按摩店於一身,Cafe在地下樓層,而樓上的就是按摩店了!cafe 以和式木系風設計,諧和舒適,空間感十足,設有數個打卡位,食物擺盤精緻優美,味道絕對IG-able,驚喜的是食物質素超高質,必定二訪。杏仁片大蝦芒果沙律 $88清新解暑,好吃又Igable! 擺盤非常精緻,滿鋪花瓣,充滿少女風。芒果汁和芒果肉肉配上肥美彈牙大蝦和新鮮沙律菜,夏日必點!蒲燒帆立貝扁意大利粉 $138 蒲燒帆立貝巨型肉厚,燒得香口惹味,意大利粉以蒲燒汁炒熟,配料更有蘑菇和木魚絲,喜歡香口食物既朋友不容錯過了Shh手作肉桂蘋果醬配雪糕Croffle自家調制的手作肉桂蘋果醬,肉桂香濃幽香,加上粒粒蘋果粒,與雪糕和Croffle 一齊吃,口感層次豐富抹茶紅豆蔴糬蛋糕以絕配既抹茶與紅豆組合,加上口感軟糯既蔴糬,入口感覺層次分明,味道循序漸進,蔴糬控一定要試啊!Matcha Latte拉花可愛,抹茶味甘香,入口綿滑,甜度能調控為小甜,不錯!Shh Cafe#elleetvirepro_hk #iledefrancecheese_hk #anglisshk#尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港咖啡店
杏仁片大蝦芒果沙律 $88
蒲燒帆立貝扁意大利粉 $138
Shh手作肉桂蘋果醬配雪糕Croffle
抹茶紅豆蔴糬蛋糕
Matcha Latte
拉花可愛,抹茶味甘香,入口綿滑,甜度能調控為小甜,不錯!
Shh Cafe
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港咖啡店 #跟我來探店 #香港cafe
#香港西餐 #香港旅遊攻略 #香港 #我的咖啡日記 #本地人去那玩 #香港探店 #香港美食 #香港生活 #香港打卡 #香港的吃喝玩樂 #香港按摩 #香港按摩探店