2022-05-29
❤️喺中環hightea 竟然找到間$398/2位仲要任添90分鐘❤️超推介 @ Lassana 全新推出下午茶盛宴Daily : 14:30-17:30,我哋就訂咗星期六1430過嚟食,由上面甜點到下面咸點,食完可以再添,😂最後我哋再叫多咗輪咸點和3杯飲品😂慢慢食嘢傾吓計最岩🌸甜點: 焦糖蛋糕,鮮芒果撻,雜莓蛋糕,松露朱古力蛋糕有4款,我最鐘意唔甜,蛋糕底是片曲奇幾特別。入面是慕絲加少少蛋糕,口感不同好味,連不喜歡焦糖的朋友都讚好😍咸點: 雜菌鮑魚酥味道幾濃郁鮑魚幾彈牙。黑松露蟹肉酥和牛油果鮮蝦撻都幾新鮮。Toast 煙三文魚多士,多士脆口。巴馬火腿撻的撻底鬆化好食。英式鬆餅有2款醬,幾鬆軟,如果牛油香再勁啲仲正2人最後飲咗5杯飲品😂朱古力咖啡用黑朱古力所以不甜,咖啡味都可以,泡沬咖啡味道正常,2杯熱茶菊味道濃點,另一杯香茅偏淡。沙冰橙伯爵茶好香好飲喺中環電梯上都幾方便,中環荷李活道52號高層地下,星期二至日先會開