一直覺得Fine Dining同法國菜都會係啲又貴又唔飽嘅嘢,不過呢次同男友去咗呢間喺MegaBox嘅法國菜餐廳食二人set,發現原來法式Fine Dining都可以又抵又高質又飽肚! 🧡Exclusive Set Dinner Menu For Two($698) 【前菜】喺8款入面揀4款,我咗揀咗: 🔸脆炸金文畢芝士表面香脆,芝士味香濃! 🔸輕煎醃製劍魚劍魚味道香濃,推介! 🔸挪威煙三文魚伴蜜糖刁草醬鹹香味突出,蜜糖刁草醬同三文魚都好夾! 🔸蒜香烤牛油白蘑菇伴荷蘭汁3個小小香烤白蘑菇,一口一個,調味適中,唔錯! 【餐湯】我哋就叫咗洋蔥湯同是日精選: 🔸經典法式洋蔥湯湯入面嘅法包盡吸炒香哂嘅洋蔥味,加埋面頭烤過嘅芝士令個香味再升華一級,勁正! 🔸是日精選湯是日精選湯係甘筍南瓜忌廉湯,口感濃厚,非常Creamy,出色! 【主菜】係4款選兩款,我哋選擇咗: 🔸油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬烤鴨表皮香脆,肉質軟嫰,入口散發出陣陣香氣,勁滿足!配菜清新,同油封烤鴨非常夾,食完唔會覺得油膩! 🔸傳統法式卡酥萊伴沙律第一次食呢種法式鄉土菜~大量白腰豆配上五花肉同豬肉腸熱辣辣慢炖出嚟,簡單
Welcome  Food

【前菜】喺8款入面揀4款,我咗揀咗:

🔸脆炸金文畢芝士
表面香脆,芝士味香濃!

🔸輕煎醃製劍魚
劍魚味道香濃,推介!

🔸挪威煙三文魚伴蜜糖刁草醬
鹹香味突出,蜜糖刁草醬同三文魚都好夾!

🔸蒜香烤牛油白蘑菇伴荷蘭汁
3個小小香烤白蘑菇,一口一個,調味適中,唔錯!
前菜

【主菜】係4款選兩款,我哋選擇咗:

🔸油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬
油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬

🔸傳統法式卡酥萊伴沙律
第一次食呢種法式鄉土菜~大量白腰豆配上五花肉同豬肉腸熱辣辣慢炖出嚟,簡單又好食,非常適合秋冬食用!
傳統法式卡酥萊伴沙律

🧡焦糖燉蛋($58)
焦糖表面香脆,燉蛋幼滑Creamy,作為一餐結尾一流!
焦糖燉蛋
Welcome  Food