2023-09-12
一家人出嚟食飯,間餐廳叫街頭火鍋,聽個名就知係食火鍋啦!火鍋材料極度新鮮,份量十足,高質又抵食。火鍋湯底更原汁原味,真材實料,有花膠濃雞湯,台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐湯和杏汁豬肺湯。‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️今日揀咗花膠濃雞湯,入邊滿滿大大隻嘅花膠和新鮮雞肉,成個湯超滋補,濃郁又好飲。手切霜降肥牛,甘香鬆化嘅霜降肥牛,有好香嘅牛肉味,配埋花膠濃雞湯,令牛肉更鮮甜。當然唔少得佢呢一個餐廳推介嘅牛王莫牛五寶,包括有新鮮滑牛,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉。牛胸爽第一次食,白色透透地,味道比較清淡,咬落去真係非常爽口,難怪叫做牛胸爽。食完牛再嚟呢個狀元及第豬什有豬潤,豬肺,豬腰,豬腸和豬肚。🐽最鍾意食豬潤,味道非常濃。🐽豬肚爽脆又煙煙韌韌,雙重口感好好味。水魷爽脆又滑嘅魷魚,我最鍾意,加埋個花膠濃雞湯一齊食,好好味😋打咗一輪邊爐,食返個🍢炸牛丸新鮮熱辣超級正,趁熱就要食啦,如果唔係唔夠脆口,肉丸充滿肉汁,而且仲係餐廳手打製成,保證新鮮。🥬時令什菜,新鮮生菜,爽口又多水份,食咗咁多肉,點都要補返纖維。
當然唔少得佢呢一個餐廳推介嘅牛王莫牛五寶,包括有新鮮滑牛,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉。牛胸爽第一次食,白色透透地,味道比較清淡,咬落去真係非常爽口,難怪叫做牛胸爽。 食完牛再嚟呢個狀元及第豬什有豬潤,豬肺,豬腰,豬腸和豬肚。🐽最鍾意食豬潤,味道非常濃。🐽豬肚爽脆又煙煙韌韌,雙重口感好好味。