2024-12-09 40 views
係日本炭火串燒都常見,但係香港就好少見!呢間入到去好有日本居酒居Feel,裝修好好,Bar 枱中間圍住個爐,可以見到師傅點樣燒;食物全部都係即叫即燒,熱辣辣!同埋同朋友傾計好啱,食住再燒,見佢個酒櫃好多客人存左既酒,證明好多客人開住枝酒,食住串燒,好開心!首先講個笑話,我同朋友座低既時候,見到隻碟,以為點解唔乾淨,有水積既,原來係隻碟既設計,真係大鄉里。咁啱我地座係炭爐面前,唔好以為會好熱,一D都唔會,因為佢地裝左一塊透明玻璃,令到你地可以好近距離,但一啲都唔會覺得炭爐既熱力。一開始我地叫左兩個小食,凍蕃茄同埋牛蒡漬。個凍蕃茄好好食,好新鮮,平時我唔多鍾意食好淋既蕃茄,但佢既蕃茄好新鮮,所以唔淋,好爽脆;而佢面頭鋪上好似紫菜既野,但其實係紫蘇葉,食蕃茄唔會有腥味,又有淡淡既紫蘇味,好味呀!評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5佢既串燒有啲好等別,唔同出面一般果啲,例如佢有個春菊牛肉卷,係牛肉卷住啲菜黎燒,啲菜吸收佢既自制醬汁,好好味,好Juicy;評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5我地叫左唔同既串燒都好好味,尤其佢既自制雞肉棒,好好味,每一條都配上蛋黃,好creamy,我同朋友都忍唔住再encore;
係日本炭火串燒都常見,但係香港就好少見!

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
另外,我地有叫佢海鮮,叫左聖子同帶子,佢既聖子好大隻,可以一開二,有時我好怕聖子會好難咬開,但佢燒到啱啱好;
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
而佢既帶子係配紫菜夾住黎食,好有創意!
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
重有,我想介紹佢既燒羊架,真係太好味,超juicy,好軟熟,好淋,勁好食!
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
其他既串燒都好食,唔逐樣介紹,佢既食物質素有返咁上下水準!

大家黎記得要訂枱呀,如果唔係好快會冇位!

整體味道指數:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅✅/5
2024-11-25
$600 (Dinner)
  • 羊架,春菊牛肉卷,自制雞肉棒