2022-08-25
▫️約左個係中環返工既朋友,話想食日本菜叫我幫手睇下🎌 search完搵左呢間餐廳,fd 子去到笑我點解係西餐黎🤡 再睇清楚啲,發現原來係日式西班牙fusion餐廳🤪🍞 自家製麵包▫️麵包烘得好鬆脆😋 其中麥包仲有少少糖撒係面,好香甜🍬 配埋油醋汁,真係好想食多2塊😛🦪 生蠔 $8/隻▫️惠顧滿$200,就可以不限數量任叫$8隻生蠔🤩 即刻嗌返一打先🦪▫️生蠔雖然偏細隻,但都好creamy👍🏻 配上自家製調配醬汁,入面有少少蘋果碎,酸酸甜甜同生蠔又幾夾🤭🍶 Sake Package $278 ▫️可以單點sake或者要package,package會配一款指定送酒前菜🥗▫️我地揀左< 鏡山 · 酒武藏 · 純米 >,係帶點花香味既清酒,飲落真係好清甜🍶 老闆話我地揀岩酒,因為呢支試過係配咩都好襯🤭 用左白酒杯黎serve,咁就易啲聞到酒香味☺️▫️前菜係西班牙凍醃青口,有啲菠蘿粒粒🍍 可能因為我好鐘意食菠蘿既關係,覺得令到青口都好甜好好食😆🥩 慢煮和牛面頰肉配焦糖洋蔥 $288▫️煮得非常淋同入味😍 入口非常多膠質,即刻覺得啲膠原bb返晒黎👶🏻▫️底層仲有黑松露薯蓉,好香好好食🥔🍄 牛肝羊
🍞 自家製麵包
🦪 生蠔 $8/隻
🍶 Sake Package $278
🥩 慢煮和牛面頰肉配焦糖洋蔥 $288
▫️底層仲有黑松露薯蓉,好香好好食🥔
🍄 牛肝羊肚野菌燴西班牙飯 $268
▫️飯既濕潤程度岩岩好🥘 同一啲都唔孤寒,好多我最愛既菇菇🍄 食到停唔到口🤭
▫️誤打誤撞黎左呢到🤣 點知食落又幾有驚喜😆✨ 店員服務態度仲一流👍🏻 不過可能位置較偏,未算太多人流🤫