2022-06-07 46 views
剛轉了在觀塘返工的老友,約左我係位於宏利中心1樓的#鶴崎居酒屋,佢說中午食晏覺得很不錯,想試吓晚餐😚。我哋6點多己到達,故係第一枱客人🫢。 環境裝修精緻,四圍都有燈籠🏮紙傘的佈置,充滿日式風,環境乾淨舒適,令人感覺如在日本居酒屋🏮中🥳。 看餐牌己被🥘雲糖壽喜鍋吸引,成舊雲置於火鍋上,原來是棉花糖,水滾後棉花糖便會溶於湯底內,湯底的甜度便會更加提升😗。配了鹿兒島和牛,和牛的油脂分佈均勻,雪花肉是粉紅色,輕輕滾滾佢便可以食用,肉汁飽滿肉質非常柔軟,真係好好味😋。鍋內蔬菜配料豐富,菜、菇類同粉絲索晒湯汁,大滿足感🥳。另外點了油甘魚壽司和帆立貝壽司,油甘魚鮮味,帆立貝好爽口,2者都同樣新鮮可口。

鍋內蔬菜配料豐富,菜、菇類同粉絲索晒湯汁,大滿足感🥳。

2022-06-06
Type of Meal