2023-01-12
今日約左朋友黎呢間要上一層既餐廳食晚飯,餐廳都幾闊落,裝修都幾有心思,卡位坐得舒服,店員細心有禮貌,服務很好,食物方面都幾多選擇,由其係前菜,主食方面有手工pizza,意粉,意大利飯同扒類,仲有西式甜品。我地叫左個雞翼,一個手工pizza,一個扁意粉同一個甜品。份量都好夠,我地都食到好飽。水牛城雞翼-我地叫左五隻,呢度好好,有三個件數揀,唔使驚食唔晒。雞翼先炸又上水牛城醬汁,辣辣地,開胃惹味。四式芝士手工薄餅-pizza夠薄邊夠脆,茄醬適中唔會過酸蓋過芝士味,濃濃芝士再加埋salami,咸香好味。傳統意式蒜香蜆肉扁意大利麵-呢個都出色好味,有少少酒香同蒜香,蜆肉唔算大隻但都好甜,唔會過熟。意大利芝士餅-tiramisu夠大件,擺盤靚,旁邊有士多啤梨,芒果同藍莓,生果清甜唔酸,一啖生果一啖tiramisu,好快俾我地清左碟。