2025-02-13
今日放假約了好姊妹食lunch,揀咗呢間大圍By The O Studio咖啡店。Cafe有兩層,環境以木系為主題,十分舒適,很適合聚會或係自己一個叫杯咖啡,小食,坐低睇書,十分寫意!我們叫左蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉,Egg Benedict, 親愛的提拉米蘇牛角窩夫,自家製焦糖鮮奶,菠蘿梳打,每一款都好好食!🔸蟹籽蟹肉明大子忌廉意粉 🦀🍝超膨拜嘅蟹籽蟹肉,絕對足料!意粉煮得好creamy而且好掛汁!食完超滿足!大推!🔸Egg Benedict班尼迪克早餐🥑🥞兩層嘅熱香餅取代了muffin,熱香餅很鬆軟,加上滿滿嘅楓糖漿,牛油果花和煙三文魚花都很好靚,有啤梨醬圍邊,很特別,淡淡梨香,味道天然,再配上伴碟上嘅Granola 鹹鹹甜甜,一啖咬落去,係幸福嘅感覺!!🔸親愛的提拉米蘇牛角窩夫🥐牛角包外脆內軟,配上輕盈軟滑既tiramisu cream,可淋上咖啡shot,增添唔同層次嘅口感,而且非常打卡!🔸自家製焦糖鮮奶🥛大大塊嘅焦糖賣相十分吸引,當焦糖溶化左之後配上牛奶估唔到配塔得咁好,而且甜度適中!🔸菠蘿梳打🍹菠蘿味好香,係一種很清新的特飲。無論裝飾或係味道都給我一種夏天的感覺!很解渴!雖然
🔸蟹籽蟹肉明大子忌廉意粉 🦀🍝
🔸Egg Benedict班尼迪克早餐🥑🥞
🔸親愛的提拉米蘇牛角窩夫🥐
🔸自家製焦糖鮮奶🥛
🔸菠蘿梳打🍹
雖然價錢偏貴,但環境同食物質素都很好👍🏻
蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
Egg Benedict班尼迪克早餐