✨銅鑼灣高質正宗印度菜✨.周不時都鍾意去食印度菜,特別係配Naan食😋最近發現到銅鑼灣樓上有間正宗印度餐廳,仲有個二人晚市套餐唔洗$300好抵食,重點食物都幾高質٩ ( ー̀֊ー́ )و會回訪嘅一間!.🔻2人晚市套餐 $248🔻.▫️胡椒薄餅(7/10)同平時食開嘅一樣有胡椒味,香脆可口,除咗有個薄荷醬,仲有個甜甜地疑似果醬附上,我本身麻麻地薄荷醬,呢個疑似果醬令我有驚喜,配胡椒薄餅確實唔錯💕.▫️雜菜咖喱角(5.5/10)個人口味問題,食過無數次印度咖喱角我都係唔係特別好,覺得層皮厚,不過個餡係幾唔錯!.▫️雜菜咖喱(7.5/10)套餐有3款比我哋揀,雜菜、雞同羊,不過我唔食羊所以揀咗其餘兩款,雜菜估唔到又幾好食😋特別推薦比素食者.▫️瑪沙拉燴雞(8/10)類似咖喱但唔辣而且好香,我同朋友都覺好好食🥰配埋Naan係真係好正!呢個真係可以令人食多幾片Naan(˶ˊᵕˋ˵).▫️Naan(7.5/10)口感煙韌,同埋比較大片,好啱配埋兩個主菜食(✽´ཫ`✽)食咖哩必叫呀!.▫️印度黃飯(6/10)有陣印度香料味,飯形狀比較尖同幼,配埋個雜菜咖喱同瑪沙拉燴雞都OK!.▫️芒果特飲(7/10)唔錯,朋友仲幾
✨銅鑼灣高質正宗印度菜✨
重點食物都幾高質٩ ( ー̀֊ー́ )و會回訪嘅一間!
🔻2人晚市套餐 $248🔻
▫️胡椒薄餅(7/10)
胡椒薄餅

▫️雜菜咖喱角(5.5/10)
雜菜咖喱角

▫️雜菜咖喱(7.5/10)
雜菜咖喱配Naan

▫️瑪沙拉燴雞(8/10)
瑪沙拉燴雞

▫️Naan(7.5/10)
Naan

▫️印度黃飯(6/10)
印度飯

▫️芒果特飲(7/10)
唔錯,朋友仲幾鍾意,重點唔會好甜
▫️印度茶(7.5/10)
印度菜

有啲驚喜,其他地方嘅印度菜有啲怪,但呢個幾香茶味🫶🏻

胡椒薄餅
雜菜咖喱配Naan