2021-07-07
今次係我第一次食泰夯蝦,由於網上訂位有折,所以我一早訂咗位,本來係兩位但臨時有位朋友加入,去到嘅時候佢都好好幫我加返三位。一入到去其實成個場個氣氛都好好,環境夠晒光猛望落去又好舒服,當攞枱嘅時候門口位員工已經好細心地安排我哋坐卡位,因為佢話坐近缸邊啲位會有機會俾啲蝦彈濕,呢度已經加分👍👍坐低之後,個staff好有耐性咁詳細解釋成個食飯流程,之後就出去攞嘢食。食物款式都好多㗎,咁見放題梗係乜都試吓㗎啦,其實嚟到都係主要食燒蝦,其他小食都預咗一般的,但都會抱住一試嘅心態去食吓。攞完嘢食之後,啲員工會好細心咁幫你剪咗啲蝦腳,佢哋話咁樣燒就會方便啲。梗係等哈嘅時候就梗係識吓啲小食㗎啦,原來佢啲小食都好高質㗎😍可能真係泰國人主理,而佢最特色嘅就係有自製船面,嘩佢個湯呢同出邊60幾蚊一碗個啲係一模一樣㗎😍😍咁佢啲蝦呢全部都好新鮮嘅,每一隻都爆膏呀,鮮甜美味, 上網book位仲會送埋鮑魚添👍👍咁除咗食蝦之外梗係會食埋其他肉啦,佢淨係雞翼呀都成六款味啊,而且每一款都好入味,尤其是佢嗰隻川味雞翼,又麻又香簡直係encore之選。最值得一讚嘅就係佢有個叫Abbie嘅員工,服務又好又有禮貌,見我哋唔係好識剪
最值得一讚嘅就係佢有個叫Abbie嘅員工,服務又好又有禮貌,見我哋唔係好識剪啲蝦腳會主動嚟幫我地剪,令我哋有賓至如歸嘅感覺,就係因為佢我會再嚟呢一間餐廳食飯,希望你哋會睇到可以表揚佢一下😊😊