2019-04-03 68 views
今日天氣有少少涼意,就會想食火鍋,咁啱經過天悅廣場見到呢間任食海鮮火鍋,諗都唔使諗就入去試吓啦我地叫咗個忘不了海鮮火鍋套餐,雖然話係套餐,但有好火鍋配料都係任食。首先我地叫咗淮生豬骨螺頭湯,個湯底都好足料,有好多豬骨同螺頭,飲落個湯好鮮甜,冇味精,似媽媽煲嘅湯,好正好期待嘅海鮮出場啦有龍蝦,鮑魚,蝦,聖子同貝殼類都有3種。龍蝦都幾大隻有好多膏,放入個鍋煮一煮,d肉吸收埋個湯底,真係好鮮甜,好新鮮。鮑魚上枱果時仲識郁,新鮮程度可想而知,將佢煮幾分鐘,食落一d都唔韌,好鮮甜好彈牙。聖子都有成隻手板咁長,係聖子皇,煮幾分鐘已經可以食,勁爽口,一d沙都冇。其他貝殼類都唔差架,d肉都好飽滿,食落有海水味,完全冇沙,勁鮮味我地一行4人,所以有剌身拼盤送,有三文魚,象拔蚌同北寄貝,d剌身都好新鮮,完全冇腥味,三文魚都幾肥美,唔錯。套餐除咗有海鮮之外,仲有可以選擇特式自制手打丸,餃類同頂級安格斯牛頸脊。瑤柱韭菜餃-好大隻,入面瑤柱都幾多,韭菜都新鮮蟹肉黑松露餃-係佢自家制,出面食唔到,黑松露味道相當特出,蟹肉充滿成隻餃,味道好夾蟹子蝦丸-佢嘅蟹子都唔少成粒蝦丸都有,蝦丸爽口瑞士芝士牛丸-原來芝士配牛丸

好期待嘅海鮮出場啦
有龍蝦,鮑魚,蝦,聖子同貝殼類都有3種。

瑤柱韭菜餃-好大隻,入面瑤柱都幾多,韭菜都新鮮
蟹子蝦丸-佢嘅蟹子都唔少成粒蝦丸都有,蝦丸爽口
瑞士芝士牛丸-原來芝士配牛丸係好match,咬開一半,可以見到有原粒芝士喺入面,好好食。
法國鵝肝墨魚丸-入面有原粒鵝肝,加埋墨魚丸嘅爽口,食落好juice.
頂級安格斯牛頸脊-脂肪比例啱啱好,好重牛味,食落好juice,一d都唔鞋,好淋入口即溶。

仲有即炸嚮同油炸鬼,油炸鬼好有驚喜,入面原來有蝦膠喺入面,仲有沙律醬配埋,好鬆脆好好食。

除咗套餐指定食物之外,仲有好多火鍋配料係任叫任食,我食晒套餐嘅食物之後已經好飽,其他任叫任食嘅火鍋配料都冇叫。

呢度有庶水同豆漿係任飲,都係自制,我覺得飲呢d總比飲汽水好。
整體呢間火鍋店樣樣野都好用心,質素好高,會再encore