2022-07-25 188 views
去食燒肉特別鍾意食和牛🤤剛剛去咗喺尖沙咀H8大廈嘅「燒肉の牛太・本陣」💗除咗有多款靚靚日本黑毛和牛之外,仲有好多正海鮮!食材高質~呢度係21/F~黃昏時段嚟到,見到個景都幾開揚🥳配合埋日式裝潢~感覺好舒服。🔶黑毛和牛炙燒他他$139呢個前菜~微微炙燒過嘅黑毛和牛,跟雞蛋丶蔥花和白蘿蔔蓉拌好後~放進口超級柔嫩,帶有油香。🔶黑毛和牛極牛柳 $249整舊牛柳直切成大約8件,見到啲油花條紋好靚,燒過後嫩滑無味💗牛味非常濃郁🤤入口有即化之感。另外跟埋有蒜片和Wasabi~可以按喜好加少少一齊食,增加風味。🔶黑毛和牛4品 $1894品包括有牛肋肉丶牛脊肉丶赤身肉丶牛肋條。呢個價錢好抵食!一次過可以試晒4款🤤當中我最鍾意牛脊肉,油花均勻,入口油脂滿滿👍🏼🔶一本大蝦 $49超大一隻🥳而且好新鮮!燒完之後啖啖肉,彈牙爽口,鮮甜無比。🔶蟹肉盛味噌甲羅燒$89最鍾意食甲羅燒☺️燒完之後香噴噴超正~蟹膏丶蟹肉跟蔥花和鵪鶉蛋拌勻~每一口都是濃郁鮮香。🔶極上炙燒帆立貝伴魚籽$119帆立貝放上爐上面兩邊略略燒下,然後加埋魚籽用紫菜包著食,帆立貝夠曬厚肉又鮮甜,好正~🔶迷你魚籽蟹肉飯 $59呢個係迷你茶碗蒸版本~蟹肉同

🔶黑毛和牛炙燒他他$139

🔶黑毛和牛極牛柳 $249

🔶黑毛和牛4品 $189

🔶一本大蝦 $49

超大一隻🥳而且好新鮮!燒完之後啖啖肉,彈牙爽口,鮮甜無比。

🔶蟹肉盛味噌甲羅燒$89

🔶極上炙燒帆立貝伴魚籽$119

🔶迷你魚籽蟹肉飯 $59
呢個係迷你茶碗蒸版本~蟹肉同埋魚籽相對份量都好多,入口鮮味十足。

🔶紫菜沙律 🥗$59
沙律菜好新鮮,上面鋪滿脆薄嘅紫菜,清爽有口感,食燒肉解膩之選。

🔶盛岡冷麵 $49
呢個冷麵有泡菜丶西瓜🍉丶同埋雞蛋🥚麵條入口非常爽彈軟滑,夏日冰涼之選。

🔶咖啡啫喱 $39
啫喱充滿咖啡☕️的醇香甘苦~甜度適中,加埋香甜忌廉~非常滑溜。

🔶飲品~
點咗白桃汽酒($39 )& 可爾必思梳打($19),2款都係大大杯,好抵飲,清甜透心涼!