2018-11-08 618 views
近排好多人讚呢間台式飲品店,話茶葉同原料都係台灣直送,質素亦都有返咁上下🤔作為珍奶控又點可以唔去飲,今次同朋友們試左佢頭三杯人氣既🤓👁‍🗨 下站帖太極厚醇奶(7.5/10)💲34呢杯係我期待已久既,芝麻花生鋪面咁有特色,當然係加分位💁🏻‍♀️不過始終係粉狀,入口預左無波霸厚醇奶咁順滑,味道方面,芝麻味好濃,花生係後段飲得到🥜略嫌佢蓋過左奶同黑糖味,冰可以再少返啲以免被溝淡,波霸夠曬大粒有咬口👁‍🗨 下站帖波霸厚醇奶(8/10)💲30頂部有少少奶蓋,而且奶好厚滑,個人覺得個奶絕對比得上🐯質素,黑糖味會比🐯更為突出添,兩者平衡得唔錯,波霸同上,論波霸既黑糖滲透度就未去到🦌,但都可以接受(我指既🦌係台灣既,皆因仲未係香港飲過)整體黎講係幾有驚喜😍👁‍🗨 日出蜜香紅奶蓋(7.5/10)💲36岩鹽芝士奶蓋厚身,同埋入口夠滑,當中帶有頗重既芝士鹹香🧀蜜香紅茶既茶味夠香濃,又不乏陣陣既甜味🥤不過個人始終唔特別好又鹹又甜,下次會試下其他無咩甜味兼夾澀少少既茶底🤭🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨 下站帖太極厚醇奶(7.5/10)💲34

👁‍🗨 下站帖波霸厚醇奶(8/10)💲30

👁‍🗨 日出蜜香紅奶蓋(7.5/10)💲36

🔛 整體評分(7.5/10)