2021-11-18 1106 views
去完宜家傢俬,就嚟呢度鋸扒!!已經好耐冇幫襯過啦~小店位置唔太起眼,但係荃灣區已經屹立多年,性價比高~晚餐配無限量量沙律🥗是日餐湯係羅宋湯~沙律主要係椰菜絲配惹味蒜蓉汁🥦羅宋湯裏面有紅蘿蔔🥕洋蔥🧅味道又酸又辣,好開胃❗️我哋都被石燒系列吸引~近期好多餐廳都有石燒肉,通常都係牛,呢度有羊架🐑澳洲羊架 $230/3 bone熱石溫度超高🔥 羊架與石頭中間有少少洋蔥相隔~羊架冒出大量白煙,鐵板發出吱吱叫聲,傳來陣陣香氣🤤外皮燒到金黃酥脆,切開見到羊架紅粉菲菲,肉質細緻軟嫩,由於熱石超高溫,可以鎖住肉汁,好Juicy 👍🏻最驚喜係冇咩羊腥味😍西班牙黑毛豬 $164/300G 之後係西班牙黑毛豬🐷黑毛豬較厚,脂肪比例較多,經過高溫燒後竟然有乳豬嘅油香😂一開始我地盡量唔好翻動黑毛豬,以免肉汁流失~黑毛豬味道濃郁,唔使太多調味料,原味已經好正❗️由於脂肪比例較多,口感軟柔,香甜脂肪在口腔慢慢擴散😋 石燒板熱力好持久!食到尾都係熱辣辣🔥套餐仲可以免費跟白飯,白飯好大碗🍚就算係大胃王都一樣夠飽‼️雖然好耐冇黎,但質素依然keep得到😍

晚餐配無限量量沙律🥗是日餐湯係羅宋湯~

我哋都被石燒系列吸引~

近期好多餐廳都有石燒肉,通常都係牛,呢度有羊架🐑

澳洲羊架 $230/3 bone

西班牙黑毛豬 $164/300G

之後係西班牙黑毛豬🐷
黑毛豬較厚,脂肪比例較多,經過高溫燒後竟然有乳豬嘅油香😂

石燒板熱力好持久!食到尾都係熱辣辣🔥

雖然好耐冇黎,但質素依然keep得到😍
2021-11-14
Type of Meal