2023-08-10 17 views
📍明乾小館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 1樓今日出去尖沙咀,諗住好耐冇去厚福街食嘢,估唔到發現呢間精緻點心店 ((明乾小館))😋餐廳環境舒適有格調,而且食物有質素又實惠☺️☺️下次要再去食超級推介午市套餐:有四款蒸飯可以揀,我哋揀左荷香蟲草花滑雞飯☺️消雞非常嫩滑,飯又索曬雞汁,而且帶有淡淡荷葉香味,超好食🤤跟餐可以配兩款點心,我哋揀左黑金流沙包同火焰黑椒年肉生煎包,一人一隻岩岩好🤤🤤套餐仲包湯同時蔬,個湯好濃郁,好香濃的茶樹菇,而且仲用高級器皿,更加出味🤤🤤梅菜黑豚肉叉燒腸好特別嘅配搭,香濃入味嘅黑豚肉叉燒,加埋惹味梅菜,食落幾新鮮👍鮑魚燒賣(2件)好有噱頭的燒賣,味道正常彩虹蝦餃(4件)呢個必點,打卡一流🤩而且味道一啲都唔差,蝦肉新鮮彈牙,皮薄餡靚😝椰汁桂花糕(3件)好清香嘅桂花糕,估唔到加埋椰汁又勁夾,賣相又精緻😉😉招牌楊枝甘露好靚嘅花型器皿☺️楊枝甘露好解暑,芒果又清甜,可以再encore😗😗#巧手點心 #高質點心 #尖沙咀 #高質美食 #明乾小館 #點心 #中式點心 #yummy #foodie #tst #尖沙咀美食 #蒸飯 #香港美食 #香港探店 #覓食好去處 #hk #di
📍明乾小館 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 1樓

梅菜黑豚肉叉燒腸

鮑魚燒賣(2件)
好有噱頭的燒賣,味道正常

彩虹蝦餃(4件)

椰汁桂花糕(3件)
好清香嘅桂花糕,估唔到加埋椰汁又勁夾,賣相又精緻😉😉

招牌楊枝甘露

#巧手點心 #高質點心 #尖沙咀 #高質美食 #明乾小館 #點心 #中式點心 #yummy #foodie #tst #尖沙咀美食 #蒸飯 #香港美食 #香港探店 #覓食好去處 #hk #dimsum
2023-08-04
  • 午市套餐