2019-02-13
大半年前同一大班朋友食過一次,覺得好好味,一直都念念不忘😳於是就決定同男朋友兩個再黎試下😋我地叫左個招牌麻辣雞煲(微辣)🤣再配左個普通清湯湯底既海鮮火鍋!因為店員同我地講我地兩個人,如果選擇食雞煲既話,只能配上清湯湯底!但如果我地唔要雞煲,就可以要啲特色既湯底打邊爐🤔最終我地都係揀左要雞煲(冇可能黎到唔食雞煲架嘛🙈)呢個冰震鮑魚係佢附送既前菜,每人有一隻😊可能自己本身比較少食冰震鮑魚,所以覺得真係幾唔錯🥳啖啖肉🥰-🎈招牌麻辣雞煲(微辣)店員一上左個麻辣雞煲,就同我地講話大概幾分鐘要翻一翻佢(確實就唔記得左係幾多分鐘啦😂),同時要加埋啲油炸鬼落去,好似一共都要翻三四次,應該係驚佢會黏底😅等左一陣終於有得食啦!!個雞好惹味,時間煮得岩岩好,仲好嫩滑😳我同我男朋友覺得份量都好多,兩個人夾左好多轉都未食哂!特別欣賞佢既油炸鬼,幾特別而且有驚喜,煮左之後脆脆地,仲吸哂入面雞煲既味,真係十分邪惡🤤-🎈生猛海鮮拼盤完全係見到啲海鮮就會嘩一聲啊!!呢度有七種海鮮,樣樣都超新鮮,有鮮甜的味道😍-🎈本地手切牛頸脊配頂級任食火鍋配料呢度真係樣樣野都好高質,牛頸脊色澤好靚,又唔會話太多肥既位,所以食落好感好好
冰震鮑魚
🎈招牌麻辣雞煲(微辣)
🎈生猛海鮮拼盤
生猛海鮮拼盤
🎈本地手切牛頸脊配頂級任食火鍋配料
本地手切牛頸脊配頂級任食火鍋配料
呢度真係樣樣野都好高質,牛頸脊色澤好靚,又唔會話太多肥既位,所以食落好感好好😋🤤而當中仲有個小籠包都幾正,本身冇特別留意到,點知我咁岩又食到,先發現原來係上海小籠包黎,幾有特色,完全係上海小籠包既味道🤣
我地後尾都冇叫太多野食,雖然係任食既配料,但真係食唔哂呢🤔呢度好在係脆鯇片同脆骨腩都可以任食,真係唔係間間都有的🙈
稍微有少少美中不足既係我地每次order火鍋配料時都要叫店員寫低我地想食啲咩,佢冇紙仔可以比我地自己點,搞到每一次都有啲唔好意思咁叫個店員黎(因為啲店員其實都好忙)🙈整體來說真係好高質既海鮮火鍋,強烈推薦👍🏼🤗食完一次真係會心掛掛,好想快啲食第二次的!