2023-07-31
寶蓮素食呢一個月食咗好多好西,食到肚腩都大咗好多,於是早幾日帶咗屋企人去食素,呢間素食店喺荃灣,門口雖然有一級,輪椅人士要自備斜板入去,但入面都算大,裝修簡單得嚟燈光好光猛,素食款式算多,有熱炒、炸物,蔬菜同甜品等,refill野食好快,食物味道少甜少油,真素食味道!👍👍👍😋😋😋星期六夜晚食都係每人$138再加一,平日下午茶每人都係$70加一,性價比好高,雖然素食自助餐嚟講算高質,但都要溫馨提示一下,右邊門口嘅斜路唔應該放雜物,應該要開放比輪椅人士使用,希望下次再去時唔洗我自己再拎斜板去食!必食推介:茄子(少少辣)、沙律菜、菜心仔、粟米粥(好綿)、木耳(少少辣)、凍豆腐(好滑)、炸芋頭魚、酸齋、炒椰菜、炒西蘭花、炒飯、炒麵等......飲品:夏枯草、菊花陳皮普洱茶、熱水甜品:綠豆沙、芝麻糕、奶黃糕、紅豆糕、砵仔糕等......5人總共價錢$759,有加一服務費!個人口味總評分:8/10地址:荃灣沙咀道328號寶石大廈地下G17-G18號舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同S
必食推介:
飲品:夏枯草、菊花陳皮普洱茶、熱水
甜品:綠豆沙、芝麻糕、奶黃糕、紅豆糕、砵仔糕等......
5人總共價錢$759,有加一服務費!
個人口味總評分:8/10
地址:荃灣沙咀道328號寶石大廈地下G17-G18號舖
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#寶蓮素食 #素食自助餐 #素食 #荃灣美食 #荃灣好去處 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong