2024-12-04 132 views
旺角有間串燒舖不錯,而且款式十分之多,所以今日就同朋友去食,我哋兩個都冇失望到好彩早少少嚟,因為都幾多人。牛舌芯好軟熟口感,牛胸爽比較少用燒嘅方法嚟食,都係好爽口嘅感覺。羊架$48冇諗過會有兩件,肉質都正常。泡菜五花腩冇諗過依個都幾辣,豬肉燒得好香口。豚肉蘆筍卷,薄薄豬肉片卷新鮮嘅蘆筍好吸引,雞皮墨魚滑幾彈牙,而且有少少雞皮嘅脆口。海鮮叫咗兩款廣島蠔兩隻和日本活北寄貝,都幾大隻,而且夠新鮮。尖椒皮蛋燒豆皮,冇諗過入邊啲尖椒幾辣好惹味,香草蒜蓉包就正常勁多蒜蓉。當然除咗食肉,我哋都有食蔬菜蒜蓉茄子、鹽燒淮山、牛油芝士焗蘆筍都幾新鮮,而且唔會十分之乾身。甜品就叫咗芝士年糕,蜜糖燒菠蘿前者比較煙靭,後者都幾香甜。我哋各自叫咗一杯飲品爆檸檸檬茶和百香果,慢慢坐喺度食嘢氣氛都唔錯。