2023-07-18
耐唔耐就好想食打邊爐,今日放工咁啱要去AEON買嘢,所以就去咗康怡廣場嘅「佐賀山田」食牛牛放題✌🏻我哋揀咗「美牛三重奏」放題,湯底一共有9款選擇,我哋揀咗玫瑰花膠雞白湯同櫻花蝦沙嗲濃湯,雞白湯入邊有幾舊花膠,口感Q彈煙靭,充滿骨膠原,全部比我食晒😆肉類同小食用手機掃QR code點餐,丸類同蔬菜就可以自己出去拎。丸類嘅種類有好多,有黑椒牛丸、豬肉丸、芝士魚蛋、貢丸、麻辣牛丸、蟹籽包心丸、墨魚丸、墨汁墨魚丸同芝士腸,推介黑椒牛丸,濃濃嘅黑椒味一啖咬落去爆汁👍🏻蔬菜方面,有苦瓜、豆卜、木耳、蕃茄、翠玉瓜、粟米、薯仔、芋絲、椰菜花等等,食咁多肉一定要食返啲蔬菜清清個腸胃😆我地點咗美國SRF和牛、極品美國牛小排、美國CAB牛坑爪,三款牛肉都各具特色美國SRF和牛油脂分布均勻,入口肉味香濃,肉質軟滑稔身,推介👍🏻極品美國牛小排肉質結實而有咬口,油脂較少,越係咀嚼越能帶出肉味美國CAB牛坑爪牛坑爪即係牛肋條,肉質稔滑肉爽,油份適中值得一讚係所有追加嘅牛肉都冇漏單嘅情況,嗌幾多就上幾多💯小食方面試咗枝豆、章魚燒、炸帶子、明太子唐掦炸雞,推介明太子唐掦炸雞,剛炸起熱辣辣,雞肉依然保持juicy嫩滑,配
美國SRF和牛
油脂分布均勻,入口肉味香濃,肉質軟滑稔身,推介👍🏻
極品美國牛小排
肉質結實而有咬口,油脂較少,越係咀嚼越能帶出肉味
美國CAB牛坑爪
牛坑爪即係牛肋條,肉質稔滑肉爽,油份適中
值得一讚係所有追加嘅牛肉都冇漏單嘅情況,嗌幾多就上幾多💯
小食方面試咗枝豆、章魚燒、炸帶子、明太子唐掦炸雞,推介明太子唐掦炸雞,剛炸起熱辣辣,雞肉依然保持juicy嫩滑,配上明太子醬非常好食👍🏻
📍佐賀山田 · 涮涮鍋 (太古)
太古康山道1-2號康怡廣場北座3樓T2號舖
人均消費:$350