2016-12-11 111 views
蒸氣鍋係食極都吾厭嘅,今次黎開尖沙咀,就試下潮福。係潮福食蒸氣鍋,一定頂住個大肚腩走,因為除左有自選海鮮之外,仲有一d食物係可以任叫嘅!首先,一坐低就有一碟冷盤同乳鴿,仲有一人一碗湯。乳鴿皮薄肉嫩,調味得宜。而令我眼前一亮嘅係呢碗姫崧茸螺肉湯,一睇配料,就知好俾貨!非常足料,湯入口好清甜順喉!到主角出場啦!呢隻蒜蓉龍蝦吾使我講都知幾大隻!蒸熟之後,落口啖啖肉,好鮮嫩爽口!加埋蒜香,好滋味!再黎鮑魚同北寄貝!蟲草鮑魚好新鮮,上碟仲郁緊,當然味道冇得輸,口感彈牙,有嚼勁!北寄貝都吾差,味道好爽口鮮美!扇貝都好吸引呢!蒜蓉粉絲同扇貝一定係絕配!大大隻扇貝一啖係食吾曬架!好爽口彈牙😋呢隻青口,睇相就知幾肥美呢😋一入口,d汁即刻係口腔爆開,好鮮甜好滿足!本人好熱愛食馬拉糕,而呢件亦不得不讚,睇落平平無奇,食落口好鬆款,而且吾會太甜,大讚👍🏻最後梗係集合所有海鮮精華嘅南瓜排骨粥啦!粥底非常非常非常清甜!南瓜好甜,排骨肉嫩一d都吾鞋,食到最後雖然好飽,但係都忍吾住要食多幾碗🙈
蒸氣鍋係食極都吾厭嘅,今次黎開尖沙咀,就試下潮福。
首先,一坐低就有一碟冷盤同乳鴿,仲有一人一碗湯。