2023-03-30 184 views
最近去咗一間cafe,以為係普通茶記原來都好高質,應該會變成常去餐廳Lu🤭 濃蝦湯海鮮飯,呢道菜真係好好味!飯煮得啱啱好,浸耐左都唔覺太軟變左粥仔咁。加埋濃郁嘅蝦湯,海鮮味好濃海鮮種類都好多,一嚐就上癮,真係好正,絕對值得一試。女朋友點左,脆炸軟殼蟹芥未醬牛奶吐司都好特別,以為係港女野。蟹肉好鮮美有膏,新鮮炸得好酥脆,加埋芥末醬同甜甜地既牛奶吐司,味道更加豐富,好啱做早餐或者下午茶,好輕鬆愉快嘅感覺呀!最後係煙三文魚沙律,好清爽,煙燻三文魚味道好好唔會死咸,蔬菜好新鮮,加埋醬汁,份量足,味道好平衡岩曬要食菜既朋友們。甜品黎個柚子芝士蛋糕,好清新,柚子味好足,芝士軟滑唔會太甜,對唔好甜既男仔都俾Like總括嚟講,呢間cafe嘅食物質素都好平均,全部都好特別好值得一試㗎!最令我興奮嘅係佢哋嘅鐵板燒!勁多人叫,送菜果時真係好香,好吸引啊!擺盤好漂亮,聞到味道就口水直流。下次再嚟呢度一定要試吓佢哋嘅鐵板燒啊!