2022-09-07 443 views
Sʜɪʙᴜɪ 洋食屋九龍城有好多唔錯嘅餐廳🍴而我又揾到間好值得推介嘅西日式fusion料理🍮 我比佢嘅門口吸引住,因為佢嘅裝修比較傳統,用咗木系嘅設計;而入面就有好復古嘅裝修,好似去咗間古色古香嘅日本餐廳咁 🇯🇵 另外佢都一直播住啲柔和嘅日本音樂,又坐得好舒服,有少少似喺屋企咁😌 店員都會好詳盡咁講解餐牌同埋介紹美食👍今次黎就試咗佢嘅午餐,一個set包括有豆乳麵豉湯、沙律、主菜同埋飲品🍹 今次係第一次試豆乳麵豉湯,覺得都幾特別,比起平時嘅傳統麵豉湯黎講會比較甜少少,都幾開胃,都幾適合同埋餐前小菜一齊食。主菜我就試咗鰻魚玉子燒伴炒麵🍝同埋咖哩吉列蠔飯🍛 鰻魚玉子整得都幾特別,開頭以為係好似蛋包鰻魚,點知原來係一塊好厚身嘅鰻魚喺玉子上面 🍳 同埋平時都係食鰻魚飯,而今次就可以試吓鰻魚配日式炒麵,都幾好食,因為可以撈啲鰻魚汁係啲麵度😋😋 咖喱吉列蠔飯當然都好好食啦🦪 吉列蠔大大隻,咖喱汁又好香濃,撈埋飯一齊食好滋味🥳 食完主食之後當然都要試吓甜品啦🧁 我就試咗佢嘅窩夫配日本沖繩海鹽雪糕🍨 佢嘅窩夫係最近大家都鍾意嘅croffle👏👏 海鹽雪糕唔會太甜,配埋窩夫一齊食都好夾😋飲品就試咗佢嘅m
Sʜɪʙᴜɪ 洋食屋

咖哩吉列蠔飯
鰻魚玉子燒伴炒麵

窩夫配日本沖繩海鹽雪糕

飲品就試咗佢嘅mocktail 🍹 款式好特別,好清爽同埋鮮甜,幾好飲👍
咖哩吉列蠔飯
鰻魚玉子燒伴炒麵