2024-07-18 1701 views
終於去左呢間成日係灣仔都會經過既西班牙菜餐廳, 呢度既門面相當突出, 所以基本上每次經過都會望一眼, 連西班牙人都會推介既一間餐廳搞到我好期待😚 呢度原來有兩層高, 地下果層以飲野為主, 一樓就係用餐既地方😌 今次係晚餐時間黎, 所以係A La Carte Menu, 入面有啲菜色都係出面比較少見🤩Calamari🦑 ($150)炸到外脆內彈牙晚魷魚,配上辣椒粉同自製檸檬蒜泥蛋黃醬, 食落酸酸地帶微微既辣幾惹味😌Broken Egg 🍳 ($140/$150)用左焗到微脆既薯仔片舖係底, 加啲豬肉碎, 再舖上蛋同Iberico Ham, 呢個配搭又幾夾, 薯仔整得好好食😋 除左Iberico Ham仲可以揀配搭黑松露, 應該都會幾香🤗Juicy Lobster Rice 🦞($590)即叫即煮, 所以要等30分鐘, 用左波士頓龍蝦整既汁, 洋蔥, 魷魚去煮個飯, 再有一隻開邊既波士頓龍蝦, 成個飯都好鮮咩, 龍蝦肉好彈牙, 超推薦😎呢度既食物質素有驚喜, 環境又舒服, 呢間算係我心目中係香港唔錯既西班牙菜餐廳

Calamari🦑 ($150)

Broken Egg 🍳 ($140/$150)

Juicy Lobster Rice 🦞($590)

2024-07-14
Type of Meal