2021-06-22 187 views
Sueno 高質西班牙餐廳Sueno一直好中意食西班牙菜~ 今次我地叫左乳豬❤️黑毛豬火腿波牛油果藜麥沙律仲有甜品拼盤前菜黑毛豬火腿波,一咬落去好香好軟好似薯仔溶合左火腿既口感,感覺真係好特別烤乳豬配焦糖菠蘿🍍大大一隻皮脆肉滑既乳豬腿,上盤時已經切開左4件,岩岩好配上4件焦糖菠蘿,真係好match好好味呀😊最中意個乳豬既味道岩岩好唔會咸(依間餐廳調味真係岩岩好,烤既火喉又控制得好,肉質唔會乾,肉質保持到咁嫩滑個皮仲要咁脆唔會淋,大廚既廚藝真係好高超)牛油果藜麥沙律,由於叫左乳豬,所以想食d菜平衡下要個清爽口感,沙律🥗汁似乎係柚子汁,酸酸地好開胃,個沙律入面仲有士多啤梨同藍莓🫐點綴個牛油果🥑口感真係岩岩好平衡搭夠由於餐牌上既甜點都好吸引咁,所以我地叫左個甜品拼盤,個拼盤有心太軟配雲呢拿雪糕,藍莓cheese cake同埋西班牙油條,係好出名既西班牙小食😍個西班牙油條仲有朱古力醬同埋煉奶可以點黎食(我中意配朱古力)📍灣仔皇后大道東137號地鋪(灣仔D出口近點)
Sueno

高質西班牙餐廳Sueno
一直好中意食西班牙菜~
今次我地叫左乳豬❤️黑毛豬火腿波
牛油果藜麥沙律仲有甜品拼盤

📍灣仔皇后大道東137號地鋪(灣仔D出口近點)
黑毛豬火腿波
黑毛豬火腿波