2019-09-13 127 views
某次去元朗游泳池嘅途中發掘左呢間餐廳,所以特登去試下。晏就嘅時候,餐廳感覺似係森系文青cafe,無諗過,夜晚嘅時候會變成一間幾有情調,仲有獨光晚餐嘅西餐廳。.餐廳價錢係元朗區算係中上價位,但係食物質素真係幾好,所以性價比高。我地試左兩個set dinner,兩個都好好食.1) 燒寶雲酥豬鞍架,黑松露薯條,焦糖蘋果呢個豬鞍真心surprise到我,我覺得有中環西餐嘅級數!豬鞍架肉嫩多汁,而且調味好香口!唯一美中不足係薯條同焦糖蘋果唔夠好食。.2)炸黑松露粉金針菇牛肝菌忌廉意大利飯牛肝菌味濃,risotto煮得好creamy,米粒軟硬度適中不過,但黑松露粉金針菇有啲失色,張為大啡菇/雜菌可能好啲。

1) 燒寶雲酥豬鞍架,黑松露薯條,焦糖蘋果
燒寶雲酥豬鞍架,黑松露薯條,焦糖蘋果

2)炸黑松露粉金針菇牛肝菌忌廉意大利飯
酥炸黑松露粉金針菇牛肝菌忌廉意大利飯

不過,但黑松露粉金針菇有啲失色,張為大啡菇/雜菌可能好啲。
2019-09-07
$180 (Dinner)
燒寶雲酥豬鞍架,黑松露薯條,焦糖蘋果
酥炸黑松露粉金針菇牛肝菌忌廉意大利飯