2023-06-20 1221 views
之前幫襯過荃灣分店 對個沙嗲湯底念念不忘🥹💁🏻‍♀️醬燒豬頸肉+胡椒豬肚丸+鮮制油麵+濃香沙嗲湯底 $47油面爽口彈牙有咬口 煙韌度啱啱好沙嗲湯底聞同食一樣咁香濃 每一啖都帶花生香同微辣沙嗲 湯底少少杰身 令條麵掛湯 係我食過數一數二好食嘅沙嗲湯底😍豬頸肉燒過 帶焦香味醬汁都入晒味🤤肉質軟綿綿肥瘦適中 好惹味胡椒豬肚丸有驚喜 完全還原香濃胡椒豬肚嘅味道 質地彈牙 推薦👍🏻💁🏻‍♀️鮮沙薑豬手+蝦條卷+河粉+牛腩汁 $40河粉非常滑身 完全冇鞋口嘅感覺牛腩湯底比較清個隻 但係唔會唔夠味 而且帶甜豬手表皮燒過 完全冇豬毛好乾淨 沙薑醬汁入晒味🤤 口感又爽又綿 食到滿滿骨膠原 兩舊都有肉 唔係剩係得骨蝦條卷味道特別 軟綿綿嘅魚蛋口感 💁🏻‍♀️袐制香醬鳳爪 $36鳳爪同一般酒樓食嘅差唔多 無咩特別 袐制醬汁味道一般 ✨食得出餐廳對每種食材嘅認真 全部都好入味 😋湯底一定要試濃香沙嗲 豬手同豬頸肉必點呀雖然餐廳規模細 座位比較迫夾 但餐廳佈置唔馬虎 充滿懷舊香港風侍應有禮貌 服務貼心 準備左張凳仔比我地放袋 仲俾咗個碗仔裝骨食物: 9/10環境: 8/10服務: 9/10性價比: 8/10
之前幫襯過荃灣分店 對個沙嗲湯底念念不忘🥹

油面爽口彈牙有咬口 煙韌度啱啱好