2023-10-21
同👦細佬去左間銅鑼灣🥂酒吧+🇪🇸菜既餐廳 環境幾chill😌首先叫左道白酒煮蜆 佢呢度嘅蜆海水味勁重 好似食🦪生蠔個重😳 好奇係落左海水定係啲蜆特別 另外肉質好鮮味💯之後係🥔🥗🐙薯仔沙律+章魚 醬汁甜甜酸酸 章魚厚+好大粒😌 呢度餸好開胃 2人食想再大份啲🤣主菜係烤🐑羊架 ⭐️特別留意佢嘅羊味係好濃厚 肉質烤得啱啱好 脂肪比例唔會太多 肉質厚+嫩 我哋係幾鍾意嘅👍最後係西班牙🌭香腸+🥔薯波 呢道餸出邊有食過 但特別嘅係呢間餐廳嘅薯波落左糯米粉 所以有啲似日式芝士年糕入面咁 煙靭 甜品係鬼佬油炸鬼+自家製🍓醬 呢度嘅油炸鬼係似鬆餅口感 唔會炸得太勁 相對冇咁油膩感 🍓醬💯 唔會太甜 有士多啤梨味😌 鳥巢造型📸📸📸兩杯🥂Cocktail係隱藏Menu 分別叫愛新覺羅的少年 & 黃金海岸 一杯係蜜糖🍊+whisky 酒味偏淡 蜜糖味濃 啱晒我啲唔太飲得既朋友🤣 另一杯係Mocktail 我細佬話👍 清新