2018-08-07 29 views
朋友約話去食前家樂雞煲,我一開頭仲以為係呢個「錢家樂」🤣 餐廳位於大角嘴,係奧運站行過去都好快好方便。店內企理乾淨,裝潢簡簡單單並不花巧,我反而覺得咁先有食雞煲的feel😬本身諗住食麻辣雞煲,但係睇menu的時候竟然見到有花雕醉雞煲,我即時眼前一亮👀因為唔係好多地方有醉雞煲食架!於是我地即時轉鈦點左花雕醉雞😆✌🏻湯底有好多藥材,紅棗、杞子,哈哈頓時覺得好養生呀!而且酒氣濃郁,但係又唔會有嗆鼻的感覺。餐廳老闆話佢地既雞係用三黃雞,所以食落去會比一般雞更加嫩滑。我覺得餐廳好貼心既係火鍋食材可以比客人選擇半份/一份,方便客人想試多d唔同的配菜。呢個花雕醉雞煲真係無嗌錯,所有配料都吸收晒湯底的精華,食落去有淡淡的花雕酒香味!正!順帶一提呢間餐廳係屬於家庭式經營,所以得老闆,老闆爸爸,媽媽三個人去serve,所以如果佢地客人好多好繁忙既時候,就耐心等下啦~不過食物質素好既,其實等下又有咩所謂窩😬😬

• 芝士竹輪
  • 醉雞煲