2023-03-14 2867 views
今日去左銅鑼灣呢邊食呢間鐵板燒,地址位於銅鑼灣新寧道中國太平大廈2樓黎之前我哋都預約咗,今日我哋係食lunch,餐廳入邊都幾多人,店員同我哋確認預約後就帶咗我哋入去,我哋預約嘅時候就揀咗鐵板燒枱嘅位置,店內亦都可以選擇食其他日式午市套餐 例如壽司或者刺身魚生飯叫完嘢食之後師傅都好貼心咁問我哋有冇食物敏感或者其他嘢唔食,我就同咗師傅講麻煩炒飯走蔥 因為我唔食蔥的 店員一開始會先附上沙律,同埋熱茶一杯 師傅就好有耐性咁幫我哋處理海鮮同埋肉類 我哋叫咗兩個套餐share 比較推介嘅就係佢嘅帶子,配上特製嘅醬汁,再放返喺成個原隻嘅帶子殼上邊,視覺上美感一流。帶子肉質亦都非常鮮甜,唔會有太熟嘅情況,口感亦非常彈牙 虎蝦亦都整得非常好味,師傅會用返蝦頭嘅膏 去做返配搭呢一個蝦嘅醬汁 配搭上非常特別 哈嘅味道亦都非常鮮味,食得出唔係雪藏貨 豬柳就比較一般冇乜太大驚喜 銀鱈魚就煎得好香,有非常嘅魚油香味,再點埋佢比嘅醬汁,配搭上亦都唔錯每人大概食咗$450

因為我唔食蔥的
店員一開始會先附上沙律,同埋熱茶一杯
師傅就好有耐性咁幫我哋處理海鮮同埋肉類
我哋叫咗兩個套餐share
配搭上非常特別
哈嘅味道亦都非常鮮味,食得出唔係雪藏貨
豬柳就比較一般冇乜太大驚喜

每人大概食咗$450