2022-09-25 1419 views
做完野到附近搵野食,行過見有間叫Project B的店,有午餐set又有下午茶set,選擇都幾多,就去試試吧。店員好快送上水同餐牌,睇下食咩先。🥣是日餐湯午餐有餐湯送,是日係粟米忌廉湯,還不錯。🍝烤肉眼扒配野菌汁意粉朋友叫的午餐係牛扒意粉,嘩嘩,塊扒意外地大份,仲好厚切添,煎得香口肉嫩,有口感又有肉汁,好味噃!意粉有咬口,吸了牛油好好味,再配埋個野菌汁無得彈。伴碟的配菜都好有誠意,係嫩葉部份的羽衣甘藍,仲有塊黃色意大利瓜,好味又好睇。🍔法國鵝肝手打牛肉漢堡自己就點左份下午茶,係鵝肝漢堡~聽個名就覺得正!漢堡好厚身,麵包係黑糖穀物包,有啲似某連鎖店的黑糖包,但呢度更香口,淨係個包已經好正。入面嘅鵝肝入口即溶好鮮味,漢堡扒有肉汁又重肉感,再配上蕃茄、生菜、芝士等真係無敵好食,勁正呀!薯條係有皮個種,即炸熱辣辣,讚~🥗溫泉蛋配意大利煙肉伴羅文菜沙律仲加左份沙律share食,羅紋生菜爽脆新鮮,溫泉蛋汁同沙律汁混埋一齊食好好味,但個人就覺得塊煙肉偏鹹左啲,整碎佢伴入沙律中就好啲啦,哈哈。🧇自家製窩夫伴鮮果雪糕朋友見後面個枱食緊三層架tea set,啲甜品好似好正咁,於是我地都叫番份甜品窩夫,哈哈
店員好快送上水同餐牌,睇下食咩先。
🥣是日餐湯
午餐有餐湯送,是日係粟米忌廉湯,還不錯。
🍝烤肉眼扒配野菌汁意粉
🍔法國鵝肝手打牛肉漢堡
🥗溫泉蛋配意大利煙肉伴羅文菜沙律
🧇自家製窩夫伴鮮果雪糕
朋友見後面個枱食緊三層架tea set,啲甜品好似好正咁,於是我地都叫番份甜品窩夫,哈哈,食甜野特別開心嘛。雪糕球係雪呢拿口味,但個人覺得有少少薄荷味咁,唔知係咪自家製黎呢?窩夫富蛋香,口感煙韌似雞蛋仔,好得意,加埋忌廉同朱古力醬好好味啊~
☕Latte & Earl Grey
餐飲叫左熱鮮奶咖啡同伯爵茶,居然唔使額外加錢就有靚啡飲,抵喎!啡香奶滑,仲有靚靚拉花。朋友嘅伯爵茶係川寧茶包,茶好香,正。
兩個人食左四百蚊左右,有咁高質嘅西餐食好滿足呀。
2022-09-22
$200 (Tea)