2023-10-24
今日Lunch 約咗好姊妹一齊食韓式燒肉,就返近我哋大家嘅工作地點,去咗瓊華 喜來稀肉。喜來稀肉大家一定唔陌生,我之前去過唔同分店食都係好滿意。呢度用了Navy 藍色的裝修好靚,好多卡位坐得好舒服,出面有個自助區,可以任選前菜:泡菜、芽菜、蘿蔔、青瓜。仲有提供生菜🥬可以夾埋燒肉食,另外有幾款唔同醬料可以選擇。🧡牛護心肉🧡 🧡喜來稀肉🧡來這裡一定要點肉類烤肉,我哋叫左2 款:牛護心肉&喜來稀肉,牛護心肉都算厚切,呢個部位脂脂分佈唔算多,食落軟淋牛味好濃👍🏻喜來稀肉擺盤成朵花咁好靚,已經有少少調味,薄薄的片只需輕輕燒一燒已經食得,我鍾意點埋佢哋嘅烤肉醬油再用生菜夾住一齊食超正😙另外佢哋嘅🌟爐邊蛋🌟真係好正,有原味& 芝士味,我最鍾意個程度去到少少脆邊中間仲有啲蛋汁半熟狀態食起來好滑,但係燒耐啲雖然個蛋會熟咗但係邊邊位超香脆又另一風味。🧡豬肉湯🧡因為想食啲熱嘢所以叫咗個豬肉湯,可以暖下個位,估唔到個湯望落咁濃但喝起來係帶清甜,裡面有大量豬肉片+ 韮菜 ,重點係個湯一啲都唔油,我哋加埋白飯好似湯飯咁食都好正。🧡迷你海鮮泡菜餅🧡煎得幾香,裡面好足料咬落去食到好多海鮮& 泡菜粒,口感豐富,點埋佢
🧡牛護心肉🧡 🧡喜來稀肉🧡
來這裡一定要點肉類烤肉,我哋叫左2 款:
🧡豬肉湯🧡
🧡迷你海鮮泡菜餅🧡
煎得幾香,裡面好足料咬落去食到好多海鮮& 泡菜粒,口感豐富,點埋佢特別配嘅醬汁酸甜好夾。
P.S. 而家佢哋Lunch 做緊Promotion,
有Buy3 get 1 Free , 好啱約埋一班朋友一齊來食🥰