2021-02-26 156 views
見到屯門新開左間外賣餃子店,個名好盞鬼吸睛🤣 一於買一打手工生餃子🥟 返屋企試下餃唔餃得掂❗️佢哋有九種口味,我就揀咗三拼~ 韭菜同椰菜一般湯煮或者打邊爐都好食,芝士就建議煎,不過我懶,最後隔水蒸😂 見到每隻都包到脹卜卜,流曬口水🤤 1️⃣ 韭菜鮮肉餃傳統嘅口味好滋味~ 餃皮薄,餡料好足,睇到曬入面嘅餡🤯 韭菜辛香味濃郁,整緊嘅時候香味已經飄晒出嚟🤤 咬落啖啖肉,睇返切面圖真係足料👍🏻2️⃣ 椰菜鮮肉餃椰菜鮮甜爽脆,同香濃嘅韭菜相映成趣,加埋新鮮豬肉,口感同味道都幾正❗️呢個餃皮有勁度唔軟爛,幾有咬口😋3️⃣ 芝士粟米鮮肉餃芝士嘅鹹香味好出,蒸熱後溶溶地,撈埋爽口嘅粟米粒,同埋鮮嫩嘅豬肉餡,層次豐富💯 向來嘴刁嘅阿爸都大讚好食😋另外仲有紫菜鮮肉餃、泡菜鮮肉餃、芹菜鮮肉餃、香茜鮮肉餃、咖哩鮮肉餃、清新素餃,選擇好多🤩 店主同夥計都好nice☺️ 老闆話開呢間店係希望可以做好地道嘢食,俾多啲人食到好味嘅餃😋 屯門人真係有口福😙

1️⃣ 韭菜鮮肉餃

2️⃣ 椰菜鮮肉餃