2021-07-11 29 views
今日黎到Homeland食野,Homeland係香港有兩間分店,係新意式餐廳,一間係大埔,另一間係大角咀,我地一直都想試依間餐廳,今日終於有得黎啦。香草牛油蒜香焗田螺 $88牛油同蒜香都好特出,仲有薯蓉食,好好味呀。西班牙海鮮炒飯 $168海鮮好足料,有蝦,青口同蜆等等。個飯亦都幾大碟,調味調得幾好,飯粒仲好有咬口。煙肉蛋安格斯牛漢堡 $118漢堡好大個,安格斯牛肉好大塊,配上煙肉同蛋令到個漢堡味道更多元化。薯條都有好多條,依個價錢黎講算幾多野食。美祿恐龍沙冰 $36美祿味道幾特出,唔算太甜,亦都幾大杯。蝶豆花草莓牛奶 $36顏色非常鮮艷夢幻🌌,有3個層次感,底部仲有梅果醬,奶味又重,打完卡就可以攪勻飲用,味道唔會太甜。我覺得今餐既食物都幾大碟,特別係個漢堡真係好大個,同飲品亦都好特別。

香草牛油蒜香焗田螺 $88
牛油同蒜香都好特出,仲有薯蓉食,好好味呀。

西班牙海鮮炒飯 $168

煙肉蛋安格斯牛漢堡 $118

美祿恐龍沙冰 $36
美祿味道幾特出,唔算太甜,亦都幾大杯。

蝶豆花草莓牛奶 $36