2019-06-28 20 views
想舒舒服服食個蒸氣海鮮,朋友推薦黎寶軒酒店的”有蒸氣”座於天文壹道差唔多最高處,近諾士佛壹。可選擇幾款套餐,又或者逐款嗌,我地選擇左翡翠海中寶套餐,因為夏天炎炎,想揀個冬瓜盅消暑一下。全程都有職員幫我地放海鮮、計時,好好服務,而且動作又快,笑容又好。黑松露蒸蛋蛋又juicy,再加陣陣黑松露味,好滑好香。沙包蜆&海中蝦蜆肉滿飽,爽口彈牙,一咬下去有豐富既海水鮮味。蝦隻隻晶瑩剔透,很新鮮,很甜,蝦頭好多膏!!花蟹職員很貼心,遞上鉗給我們,每人有半隻,啖啖肉,蟹肉鮮甜多汁。大連鮑魚好精緻,預先已界了花紋,為了更易熟及易咬開,鮑魚大大隻,並且新鮮彈牙,鮮味十足!!食落幸福感upupup!!日本元貝加上蒜蓉及粉絲一起蒸,元貝大大粒,啖啖肉連裙邊都好入味爽脆。食哂所有蒸的食物,就開始可以食冬瓜盅及打邊爐了,美國桶蠔新鮮無腥味,就算煮熟後,仍然大大隻,西班牙黑毛豬腩片有驚喜,估唔到豬腩片如此爽口,完全沒有豬燥味!手打四寶丸有蝦丸、墨魚丸、豬肉丸及鯪魚丸,每粒都大大粒,啖啖肉,Juicy!!最後將飲埋吸盡所有精神既冬瓜湯,很滋味!!
想舒舒服服食個蒸氣海鮮,朋友推薦黎寶軒酒店的”有蒸氣”
座於天文壹道差唔多最高處,近諾士佛壹。

可選擇幾款套餐,又或者逐款嗌,

全程都有職員幫我地放海鮮、計時,
好好服務,而且動作又快,笑容又好。

黑松露蒸蛋
蛋又juicy,再加陣陣黑松露味,好滑好香。

沙包蜆&海中蝦
蜆肉滿飽,爽口彈牙,一咬下去有豐富既海水鮮味。
蝦隻隻晶瑩剔透,很新鮮,很甜,蝦頭好多膏!!

花蟹
職員很貼心,遞上鉗給我們,
每人有半隻,啖啖肉,蟹肉鮮甜多汁。

大連鮑魚
好精緻,預先已界了花紋,為了更易熟及易咬開,
鮑魚大大隻,並且新鮮彈牙,鮮味十足!!
食落幸福感upupup!!

日本元貝
加上蒜蓉及粉絲一起蒸,元貝大大粒,啖啖肉
連裙邊都好入味爽脆。

食哂所有蒸的食物,就開始可以食冬瓜盅及打邊爐了,
美國桶蠔新鮮無腥味,就算煮熟後,仍然大大隻,

最後將飲埋吸盡所有精神既冬瓜湯,很滋味!!

2019-06-18
  • 大連鮑魚