2018-09-12 617 views
香港返工lunch time想食日式嘅通常都要80幾90蚊,想搵平啲嘅又驚唔好食。係灣仔中午覓食無意見到呢間,價錢十分合理又有好多人排隊好有人氣咁就入左去試下。入面唔大,為左坐多啲客係有些少迫,但係可以接受嘅。我叫左一個日式牛肉蓋飯,都係59蚊,包熱飲,真係好抵食。上菜速度都幾快,大大碗,唔會平啲就縮水減料,牛肉放滿係面,有蛋黃撈飯,唔洗另外加汁都夠撈飯。牛肉燒汁入味,唔乾唔鞋,送飯一流🤤同事叫左拉麵,佢拉麵普遍比飯貴少少,想平食嘅叫飯就啱啦,一樣大碗夠飽。拉麵湯底唔會好鹹,拉麵亦有咬口唔會太軟身。係灣仔用咁嘅價錢食到咁有質素嘅又咁平真係難得,實在係良心小店,希望會keep住水準👍🏻