Restaurant: Grill Tajimaya
Terms & Details:
🇯🇵 Grill Tajimaya等到頸長都未開關✈️好掛住鄉下點好?放工當然俾自己食餐好😋呢間日本餐廳門口標明係食100%日本產黑毛和牛🐂啱晒我哋呢啲好牛者!餐廳設計有啲西式,環境又有啲情調,連杯水都晶透過人🥂今次真係多謝老公💓心心眼😍🥩 A3 日本產黑毛和牛厚切牛柳扒 ($429):🌟🌟🌟🌟🌟黑毛和牛叫咗5成熟🐂即時order即時燒,牛扒係洋式擺盤🍽清簡得來又有級數,當日進食都有見到啲日本人,勁似大阪啲洋食屋嘅擺盤啊!一上碟我哋就急不及待試咗剛燒好的牛柳扒🥩真係好「淋」、好有牛味😍連個Waitress都好熱情咁同我哋介紹,原來呢個係鹿兒島出產的A3黑毛和牛,因為厚度夠厚,未去到入口即溶狀態,但外面煎到薄脆而肉質內軟,啲肉仲連住少少脂肪,食落口有好香嘅牛味、好綿,配埋黑椒汁、Washbi或芥末醬真係不得了,諗起都回味😋真係好想再試,鐘意食牛嘅大家真係要試一試!(女人真係太易滿足)🍔 特製招牌漢堡扒配香郁和牛燴醬汁 ($189):🌟🌟🌟🌟呢個和牛漢堡扒連鐵板上,上碟後再由Waiter幫手切十字開錫紙☺️夠晒特別,waitress表示佢哋嘅漢堡扒係即叫即以人手搓製💓厚厚的漢堡扒上面仲有粒燴到
🇯🇵 Grill Tajimaya

🍔 特製招牌漢堡扒配香郁和牛燴醬汁 ($189):🌟🌟🌟🌟
呢個和牛漢堡扒連鐵板上,上碟後再由Waiter幫手切十字開錫紙☺️夠晒特別,waitress表示佢哋嘅漢堡扒係即叫即以人手搓製💓厚厚的漢堡扒上面仲有粒燴到好入味的牛肋條,加埋啲汁試先,濃濃的牛味衝入個口入面,正啊!個焗薯又界咗十字打開🥔焗到剛剛好,好香甜,唔夠食仲可以加錢揀套餐配飯/麵包同汽水,連杯可樂都係日本的味道,好甜🥤

🐟 吞拿魚牛油果他他 ($129):🌟🌟🌟🌟🌟
今次真係未食過好野系列😋以為食牛扒嘅地方,對魚生呢樣野無太多期望,點知⋯ Wow~好新鮮、又好好味啊!粒粒厚感嘅吞拿魚肉🐟再加埋啲牛油果🥑味道真係超級夾😋試完個原汁原味,再試加上碟上劃滿黑糖的味道,兩種食法都好正,以呢個吞拿魚牛油果他他作前菜真係無得輸!

🍅 水牛芝士蕃茄($79):🌟🌟🌟🌟
老公超鐘意食水牛芝士蕃茄,所以前菜一定要試呢間嘅水牛芝士😋上碟後加啲黑椒粒,更加帶出蕃茄嘅鮮味,加上Mozzarella芝士味,酸酸甜甜,好開胃🍅

🍤 TGIF ($169):🌟🌟🌟🌟🌟
小食叫左個包羅萬有嘅炸物拼盤,有酥脆炸蝦、炸魷魚同炸雞⋯今次真係「Thank God It’s Friday💓」我覺得啲炸物真係好出色,因為食落口唔似平時食開嘅炸粉,應該連麵包糠炸,連個炸魷魚都有兩款炸法😋酥脆得來又可以保持肉汁🍤🦑🍗如果Happy Hour來一定要叫呢個炸物拼盤來配酒🍺

總結:🌟🌟🌟🌟🌟
秉承未食過好野系列😝小Sun十分推薦呢間西洋式的日本餐廳,而且一定要試佢哋出名嘅A3黑毛和牛同他他🥑炸物都好吸引!今次就一定要俾5🌟佢哋,因除咗我哋叫咗嘅野食外,個Menu其實仲有好多選擇,西、日式都好正!啲侍應仲好nice、好熱情咁推介野食,好懷念食完入口會溶嘅和牛🐂又可以一解🇯🇵思鄉之情!下次Happy Friday一定要約朋友仔來試呢間餐廳個Happy Hour🍻🍻🍻
  • 吞拿魚牛油果他他