2024-02-19
同阿姨一致認同「有下次」!Overlap Coffee 係一間日式 #咖啡店 ☕️ 裝修簡約,但細心睇入面有好多細節都有佢哋自家品牌元素,伸延到食物同咖啡嘅製作都睇得出好用心 🫶🏻 今次嚟到一定要試吓好多人大讚嘅 Full Breakfast ($138) 全日西式早餐!呢個 #AllDayBreakfast 有煙三文魚、芝麻豆腐、蘋果豬肉腸、串茄、明治牛乳炒蛋、沙律、熱情果、焦糖香蕉同牛角包窩夫,加 $12 仲可以 Upgrade 做黑松露瀑布炒蛋!點解叫「瀑布」炒蛋?睇相就會明!Overlap 用嘅食材新鮮,蘋果豬肉腸真係喺豬肉腸上面放咗啲蘋果蓉,而牛角包窩夫上面會淋上蜜糖,如果怕容易變淋或者偏甜,可以要求蜜糖分開上 🍯 除咗 Full Breakfast,我哋仲嗌咗明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵 ($128)!佢嘅闊蛋麵口感新鮮而且有蛋香,海膽同蟹肉都算多,而自家調製嘅忌廉汁 Creamy 得嚟一啲都唔漏,微微嘅辣度,連平時唔食辣嘅阿姨都接受到,而且都覺得 #好食 👍🏻 最後,嚟得呢度一定唔可以錯過佢哋嘅特調咖啡 #SpecialtyCoffee!不過因為阿姨唔飲凍咖啡嘅關係,所以幫
Other Info. :
整間店嘅氣氛都好 Chill,令人感覺好舒服,店員都好細心同有禮貌,仲可以帶埋寵物嚟呢度。我敢講,佢哋食物嘅質量絕對值以上嘅價錢,係高質早餐嘅質素,下次一定會再嚟幫襯!