📍觀塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐❝高質‼️抵食Sukiyaki壽喜燒小店🐮大大片A5和牛🎌工廈內尋找日本的感覺❞我從未係香港外出食過壽喜燒Sukiyaki 因為好食/出名既都係預約困難店/唔平🥹不過!!! 比我搵到觀塘呢間Sukiyaki出晒名抵食😍✌🏻$500內就可以食到靚和牛又有店員幫手燒🤩小店得4張枱 建議先訂位 有6pm同8pm 2round‼️🥢🐮關西壽喜燒 𝐒𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 <澳洲產和牛 & 日本產A5和牛> $458 (4.5/5)▪️先來3款前菜 分別係生蛋拌汁燒牛肉🥩和牛餃子🥟麻醬拌菠菜🌱前菜已經好高質😚▪️到主角和牛sukiyaki壽喜燒😍店員會幫我地燒煮 就咁坐係度就有得食😋有3塊唔同部位既日本A5和牛 分別係肩胛芯, Zabuton沙巴當, 牛肩🐮由油脂感最重既食到牛味最濃既款式😚另外有5塊澳洲和牛上肩肉 牛味都相當香濃🤤個人都係最中意日本重油脂感既款式 入口即化又香濃😈Sukiyaki醬汁鹹甜惹味 可以點日本生雞蛋🥚🥢和牛更滑溜又冇咁油膩~ 再配珍珠飯食 係天堂既感覺 一流!!🤤❤️飯可以任添 男友食左兩碗😬▪️另外肉之間都會燒煮埋個野菜拼盤🌱🧅🥕有蔥 香菇 紅
📍觀塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐

澳洲和牛  & 日本A5和牛

壽喜燒和牛
和牛

野菜拼盤

▪️另外肉之間都會燒煮埋個野菜拼盤🌱🧅🥕有蔥 香菇 紅蘿蔔 洋蔥 金菇 芋絲 豆腐 娃娃菜同皇帝菜😋煮到入晒味☺️

▪️之後會有sukiyaki汁和牛粒炊飯🍚較濕但好惹味😚

荔枝雪糕
▪️最後係甜品荔枝雪糕🍨水果雪糕黎講幾有驚喜! 重荔枝香味之餘又好creamy有奶香😍

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍喰楽