2022-11-09
天氣開始凍,打邊爐嘅癮又嚟🤤🤤✌🏻今日搵咗間係尖沙咀九龍公園附近嘅邊爐舖試下🧚🏻♀️間舖裝修勁靚,由於我哋六點開始食,人數未算多~🧚🏻♀️9宮格配料好難得有我鍾意嘅香芹🥹🥹即刻加滿!🧚🏻♀️川貝百合燉螺片湯呢個湯100分!未打邊爐已經每人先飲咗兩碗,真係完全冇味精,仲要好足料!🧚🏻♀️安格斯肥牛$198勁大碟!肥牛肥瘦均勻、好有牛味🤤🤤吃貨嘉嘉同男朋友都超級鍾意!每枱都會有個木梯放打邊爐配料,自己跟住個Menu嗌就得~🧚🏻♀️首推新鮮鵝腸、白鱔片、萵筍、日本黑豚肉片唔好睇佢細細兜,每樣配料都好多,而且價錢唔貴,可以食多幾款!🧚🏻♀️三拼肉丸(金沙牛丸、清酒蝦丸、風味鯪魚球)金沙牛丸入面係鹹蛋黃,牛丸都特別彈牙爽口😋😋清酒蝦丸就好特別,有爆漿嘅感覺🦐風味鯪魚球入面釀嘅係臘味,識落有種好似食煲仔飯嘅感覺,好得意🤣員工話呢啲丸全部都係新鮮手打,所以食落特別厚實,同埋要淥多幾分鐘🧚🏻♀️總結:食物質素非常好,每樣食材都好新鮮,超級鍾意飲佢個湯!加上呢間餐廳嘅裝修好靚,打卡一流。(廁所都係好乾淨🤣🤣)
今日搵咗間係尖沙咀九龍公園附近嘅邊爐舖試下🧚🏻♀️
間舖裝修勁靚,由於我哋六點開始食,人數未算多~
🧚🏻♀️9宮格配料
好難得有我鍾意嘅香芹🥹🥹即刻加滿!
🧚🏻♀️川貝百合燉螺片湯
🧚🏻♀️安格斯肥牛
每枱都會有個木梯放打邊爐配料,自己跟住個Menu嗌就得~
🧚🏻♀️首推新鮮鵝腸、白鱔片、萵筍、日本黑豚肉片
🧚🏻♀️三拼肉丸(金沙牛丸、清酒蝦丸、風味鯪魚球)